Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odhaleno tech-demo Matrix Awakens na Unreal Engine 5 a jeho pre-load před pátkem

S herci z filmu + druhý trailer Matrix Resurrections.

Působí to jako velmi chytrá reklama a zviditelnění brzkého filmu (22. prosince 2021 v kinech a na HBO Max) Matrix Resurrections a rozhodně není náhoda, že to bylo odhaleno zrovna v době zveřejnění jeho druhého oficiálního traileru:

Watch on YouTube

"The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience" bude technologickým demem, které vůbec nikdo nečekal, ale už je nyní zdarma k pre-loadu pro konzole PlayStation 5 a Xbox Series X / S. Na nich se odemkne (půjde spustit) až tento pátek, 9. prosince, čili přesně v době, kdy se koná akce The Game Awards, kde dojde k představení.

Té se osobně zúčastní obě hlavní herecké hvězdy z filmové série, Keanu Reeves a Carrie-Anne Moss, kteří též coby předlohy účinkují v tomto hratelném demu. Zatím je k dispozici jen krátký teaser:

Watch on YouTube

Má jít o ochutnávku budoucnosti interaktivního vyprávění a prostředí na Unreal Engine 5, vytvořenou členy původního filmu (včetně Lany Wachowski), Epic Games a jeho vývojářskými partnery.

Ponoříte se zde do univerza Matrix, které ohýbá realitu. Popsané to je na obchodech Sony a Microsoftu jako akční adventura, která míchá filmeček s herním demem běžícím v reálném čase.

Read this next