Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Převrácená auta v Gran Turismo 5

A podpora PlayStation Eye kamery.

Třebaže se předpokládaná GamesCom prezentace Gran Turismo 5 nakonec nekonala, nové info o příchodu tolik očekávaného závodního hitu pro konzoli PS3 prosáklo již skrze oficiální stránky. Především se můžete těšit na model reflektující v reálném čase poškození vozů a to dokonce i v rámci interiéru! Byť tady asi jenom u vybraného počtu aut…

Mluví se také o zcela novém fyzikálním modelu jízdy, v němž bude patrně pamatováno i na takové vychytávky, jako je možnost převrácení závodního stroje. Má tu být přibližně 80 tratí a asi tisícovka aut na výběr. K nim se přitom dostanete skrze klasické menu viděné v předchozím Gran Turismo 5 Prologue - s klasickým XBM interfacem. Opět se dočkáte nabídky Gran Turismo TV, online alba se zachovanými záznamy vašich podařených jízd, navíc s podporou Youtube pro možné sdílení vašich úspěchů s ještě větší komunitou.

Zajímavě se jeví podpora PlayStation Eye kamery, která má snímat pohyby vaší hlavy a tyto následně vyhodnocovat pro zohlednění pohledu na dění. Zkrátka tímto způsobem se budete moci v rámci kokpitu svého vozu realisticky rozhlížet.

Na závěr snad ještě zmínka o vlastním soundtracku, podbarvujícím vaše snažení na trati. A provázanosti s PSP verzí, kterou si evropští vlastníci příchozího PSPgo budou moci pořídit gratis - pokud si PSPgo zaregistrují mezi 1.-10. říjnem. Kapesní Gran Turismo si budou moci zadarmo stáhnout ovšem také ti, co si v Evropě předobjednají Gran Turismo 5.

Bohužel tady je stále jedna velká, dosud nezodpovězená otázka, týkající se data příchodu Gran Turismo 5 na trh. Chytřejší bychom mohli být snad na Tokyo Game Show, které se bude konat v rozmezí dnů 24.-27.září.

Read this next