Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Halo: Reach už uteklo na internet

Týdny před začátkem prodejů.

Až za měsíc, konkrétně 14. září, se má začít prodávat Halo: Reach, od kterého si Microsoft slibuje velké prodeje. Bohužel, finální kopie hry se už šíří po internetu.

Hra se totiž objevila na Xbox LIVE Marketplace, kde je k dispozici pro herní recenzenty. Cenu má stanovenou na 99 999 Microsoft Points, aby si jí nekupoval nikdo jiný. Takže se buď hackeři pořádně plácli přes kapsu, nebo dokázali obejít ochranu Microsoftu a hru se jim podařilo stáhnout. A dát ji k dispozici na torrenty.

Crackerská komunita sice zpočátku tvrdila, že Halo: Reach k dispozici ostatním dávat nebude. Jenom si měla chtít vyzkoušet, zda to dokáže, ale mnoho warez stránek hlásí funkční kopie.

Microsoft se nechal slyšet, že "agresivně celou záležitost vyšetřuje" a upozorňuje na oficiálních stránkách Halo: Reach, že nestrpí žádné konverzace o obsahu hry. Ostatně, gameplay videa se začínají objevovat na internetu, kde už můžete vidět klidně celou první hodinu z hraní.

Není to poprvé, co by se něco takového Microsoftu stalo. V roce 2007 jim také pár týdnů před začátkem prodejů unikla na internet kopie Halo 3.

Read this next