Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Potvrzeno: Hitman Sniper Challenge samostatná střílečka

Co vše v ní dostanete zdarma? + trailer

IO Interactive dnes oficiálně potvrdili samostatnou hru Hitman: Sniper Challenge, která bude zdarma pro všechny, kdo si předobjednají Absolution.

Hitman se tu bude krčit na střeše budovy a hledáčkem odstřelovací pušky sledovat večírek, který probíhá na střeše protějšího baráku.

Cílem je oddělat šéfa zbrojní firmy Richarda Stronga Juniora, který má přiletět ve své helikoptéře, zabít všechny jeho hlídky a pokud možno při tom nevzbudit moc rozruchu. Jakmile vystřelíte do davu, lidé začnou panikařit a rozutečou se, což je situace, jakou budete například v Absolution zažívat velmi často.

"Sniper Challenge je náš dík všem hráčům, kteří tak dlouho čekali na příštího Hitmana. Půjde také o první příležitost, jak si budou moci osahat náš nový engine Glacier 2, na němž poběží i Absolution," řekl Eurogameru producent Luke Valentine z IO Interactive.

Například modely postav včetně samotného Hitmana budou ve Sniper Challenge stejné jako v Absolution, akorát že hrdina bude celou dobu přikrčený, takže jej například neuvidíte v pohybu.

Autoři doufají, že patnáctiminutovou misi budete hrát pořád znovu, abyste dosáhli lepšího skóre a vylepšili si tak postavení v online žebříčku. Výsledek se bude určovat podle toho, jak rychle misi dokončíte, kolik zabijete lidí, použijete kulek, ale i dle počtu těl, která hlídky neobjeví.

Způsobem, jakým odstřelovačku použijete, si pak budete moci odemknout například pušku Silenced Agency Kazo TRG - tu naleznete i v Absolution.

Sniper Challenge poběží i po vydání Absolution. "Je to hra, kterou můžete hrát každý večer, a lidem nejspíš vydrží celé měsíce."

Abyste Sniper Challenge získali, je třeba si předobjednat standardní či profesionální edici Absolution, ať už v kamenném obchodě nebo na síti. Poté obdržíte unikátní kód, který pak v pravý čas naťukáte na oficiálních stránkách hry.

Kódy k Hitman: Sniper Challenge pro Xbox 360 a PlayStation 3 budou k získání od 15. května, pro PC verzi hry až od 1. srpna.

První trailer z Hitman: Sniper Challenge

Read this next