Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kolik korun dáte za Alan Wake PC, kdy a jak čeština?

Oznámení v rámci edice Hypermax.

V návaznosti na dopolední článek přinášíme konkrétní informace o vydání Alan Wake PC v ČR, čerpající z dodatečného oficiálního oznámení od edice Hypermax.

Krabicovka u nás bude stát doporučenou maloobchodní cenu 749 Kč, na Xzone je k dispozici za 699 Kč. To je o něco méně, než kolik cena dělá v zahraničí.

Alan Wake pro PC přijde na český trh v anglické verzi (i v anglickém balení) v den světové premiéry, 2. března. Ve standardní edici budou obsaženy oba přídavky (The Signal a The Writer) a bonusový tištěný obsah (oboustranný plakát, 7 samolepek s různými postavami ze hry, uživatelská příručka soundtrack na druhém DVD), vedle toho tu bude i limitovaná sběratelská edice (za 999 Kč).

"Profesionální česká lokalizace bude k dispozici formou bezplatného updatu ke stažení po vydání hry," slibuje distributor v tiskových materiálech. David Boček z HYPE s.r.o. pro Eurogamer upřesnil, že tuto oficiální češtinu budou mít hotovou a otestovanou do měsíce po vydání, tzn. do konce března.

Oficiální překlad pak distributor předá Remedy a ti ho zabudují do plánovaného patche, po boku jiných přidaných jazyků, načež se čeština ze hry každému automaticky dostáhne ze Steamu.

Videorecenze PC verze Alan Wake

Read this next