Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Minikampaň za Protossy ve StarCraft 2

Blizzard nechce nechat hráče trpět.

Zdá se, že čekání na první díl trilogie sci-fi RTS StarCraft II a stížnosti fanoušků na stále frekventovanější odklady, už začal konečně reflektovat Blizzard. Ten se rozhodl, že než aby komunitu nechal trpět další dva/tři roky, obsáhne něco málo z plánovaného druhého dílu už ve StarCraft II: Wings of Liberty.

Alespoň to naznačuje příspěvěk na fórech Battle.netu, podle kterého první díl hry obsáhne minikampaň za Protossy. Ta bude samozřejmě nespočetněkrát kratší než hlavní kampaň za lidi, ale má přispět k variabilitě stylu hry a samozřejmě uspokojit i všechny fanoušky Protossů.

Aby to ale bylo fér vůči příznivcům Zergů, je třeba dodat, že tato minikampaň vás v žádném případě nezvýhodní, pokud byste k ní chtěli přistupovat jako k tutorialu pro multiplayerový skirmish (ve kterém budou k dispozici pochopitelně všechny tři rasy).

Autoři si stojí za tím, že kampaně mají především vyprávět příběh a ne učit, jak co nejlépe hrát proti živým protivníkům. Jednotlivé úkoly a minimise, které budete v rámci minikampaně za Protossy absolvovat, mají prý tedy být zcela specifického rázu - a mimochodem se v nich ani zdaleka neobjeví všechny jednotky, kterými bude tato rasa disponovat.

Read this next