Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Move se představuje v dalších demech

Tvorba ohně a simulátor chameleona.

Na nedávné akci pro novináře ukázala Sony čtyři technologická dema svého pohybového ovladače PlayStation Move.

Dvě z nich byla stará, ještě z loňské výstavy E3. Tím prvním je „RTS“ s tančíky. Zde předváděl vývojář především přesnost a jednoduchost vybírání jednotek. Zajímavou funkcí byl okruh výběru – čím déle více držíte trigger, tím se okruh výběru zvětšuje. Velmi jednoduchá a rychlá byla také navigace po celé mapě.

Druhým demem byla figurína, která reagovala na každé vývojářovo šťouchnutí mečem, ať už bylo sebejemnější. Nohy, ruce i hlava reagovaly přesně a v rámci možností uvěřitelně. Předvádějící Anton poté ukazoval i osekávání končetin, včetně sekání do celé figuríny.

Anton poté přešel na třetí, poměrně obskurní tech demo, což byl jakýsi zvláštní „simulátor“ chameleona. Demo bylo z pohledu první osoby a vidět šly pouze packy chameleona. Anton tak chodil po větvích a mohl se volně rozhlížet kolem sebe. Zajímavý byl mód obou očí. Demo bylo ovládáno pomocí dvou ovladačů Move a právě každý z nich reprezentoval jedno oko. Anton tak mohl nezávisle na sobě pohybovat oběma očima ve stejnou chvíli – demo se v tomto momentu rozdělilo na vertikální splitscreen mód.

Posledním tech demem byla pouhá hříčka bez většího smyslu – pohybem dvou Move ovladačů tvořil Anton oheň. Mohl tak vytvořit fireball, různé čáry, či jednoduché obrazce z ohně.

Všechna technologická dema ukazovala především přesnost, se kterou lze pomocí Move ovládat jednotlivé herní prvky a mechaniky. Žádné z těchto technologických dem by zřejmě nemělo být nikdy vydáno pro veřejnost. Na videa těchto dem se můžete podívat zde.

Připomeňme, že PlayStation Move se bude prodávat v několika různých verzích. Verze v bundlu s konzolí PS3 a hrou Sports Champions bude stát 399 dolarů. V tomto bundlu bude i kamera PlayStation Eye, ovšem bude chybět Navigation ovladač.

Balíček, ve kterém bude jeden ovladač Move, kamera PlayStation Eye a hra Sports Champions bude stát 99 dolarů. Opět zde nebude Navigation ovladač.

Jednotlivé ovladače bude možné zakoupit i samostatně – Move za 49 dolarů a Navigation ovladač za 29 dolarů.

Read this next