Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nový volant a Gears 3 verze Xboxu 360

Zbrusu nový hardware od MS na fotkách.

Microsoft ukázal zbrusu nový hardware - nový oficiální volant pro Xbox 360, který postrádá jakékoliv kabely, je zcela bezdrátový a dokonce i bez pedálů.

Nový volant jménem Microsoft Wireless Speed Wheel přijde na světový trh 26. října tohoto roku za cenu jedné hry - 60 dolarů, resp. 40 liber (kolem 1100 Kč). Primárně je volant stavěný na připravovanou Forzu 4, ale Microsoft tvrdí, že bude fungovat se všemi vydanými závodními hrami na Xbox 360. Jen u některých se mohou hráči potýkat s "omezenou funkcionalitou", když hra nebude zcela podporovat všechna tlačítka.

Volantu samozřejmě nechybí vibrace a má dokonce i tzv "haptickou" zpětnou vazbu. Plyn a brzda se pak ovládá čelními tlačítky na vrcholech obou beranů, pedály volant vypustil. Zatáčení vyhodnocují pohybová čidla, volant se bude jen držet v ruce a nikam se neupevní. Napájení obstarává zřejmě integrovaný akumulátor nebo vyměnitelné baterie a starší hry budou zřejmě vyžadovat stažení updatu z internetu.

Společně s tím představil Microsoft i novou limitovanou verzi Xboxu 360, která bude k dostání v bundlu s Gears of War 3 - Xbox 360 tak bude v barvách nadcházející akce od Epicu, včetně dvou přibalených bezdrátových ovladačů.

Tento speciální Xbox 360 bude obsahovat 320 GB pevný disk, headset a kód na dvě DLC - to všechno za 399 dolarů. Pokud by se vám zachtělo jen onoho speciálního Gears of War 3 ovladače pro Xbox 360, tak bude podle Joystiqu k dostání už 11. srpna za 60 dolarů. Celý bundle pak půjde na trh společně s Gears of War 3, tedy 20. září.

Volant na obrázcích:

Obrázky speciálního Gears of War 3 Xboxu 360:

Read this next