Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Problémy s PC verzí Battlefieldu 1943?

EA je zcela jasně nevyvrátili.

Zajímavé insiderské info vytáhli do svého letního čísla redaktoři německého Gamestaru. Podle jejich zdrojů má totiž EA problém s portováním enginu z nedávno vydané konzolové verze Battlefieldu 1943 na PC a z toho důvodu bylo nucené hru odložit na neurčito.

Německá pobočka EA na tuto informace však okamžitě reagovala a vyžádala si od časopisu, aby v článku uvedl její komentář: celé je to prý kachna a PCčkovou verzi Battlefieldu k ledu rozhodně nedali. Jenom pro ni ještě "nemají datum vydání".

To je však odpověď dvojsečná, neb si lze vyložit oběma způsoby: buďto o nic nejde a EA jen váhají, který den hru vydat, anebo je spíš PCčková verze opravdu pozdržená - a jen se jim nechce to veřejně vysvětlovat. Na jasné rozuzlení si zřejmě budeme muset počkat. Každopádně to vypadá, že BF1943 na PC přijde, ale otázkou je, kdy přesně.

Připomeňme, že hra měla původně vyjít pro všechny tři platformy později. EA se později rozhodli PCčkovou verzi odložit o tři měsíce oproti té konzolové, tzn. na září.

Odpor fanoušků byl tak velký, že producent hry Gordon van Dyke je musel na oficiálních fórech ujišťovat, že autoři všechen čas využijí k vylepší grafiky a docílí tak toho, že PCčková verze bude graficky bohatější než ta konzolová (její recenze, 7/10)

Read this next