Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

UbiSoft potvrdil nový Assassin's Creed

Odnož dvojky s online multiplayerem.

V zahraniční se podobným zprávám říká Breaking News - zkrátka když se stane něco absolutně nepředvídatelného, jako je třeba nejnovější zpráva z investorské konference UbiSoftu.

Na té totiž zaznělo, že firma vydá příští titul ze série Assassin's Creed už v nadcházejícím fiskálním roce, který začíná dubnem 2010. A co víc: půjde o vůbec první díl, který obsáhne online multiplayerový mód.

Komentář: na místě je otázka, zda by UbiSoft skutečně vydal třetí Assassin's Creed tak brzy, resp. koncem roku. Vzhledem k bombastickému úspěchu dvojky, které se nyní prodalo 6 milionů kusů (dle odhadu UbiSoftu to v březnu bude již devět milionů), se to další pokračování zdá podezřele brzy - však současný počet majitelů legální verze hry může ještě třičtvrtě roku klidně žít z budoucích stažitelných přídavků.

Nevolil UbiSoft výrazy "další hra ze série Assassin's Creed" namísto "Assassin's Creed III" úmyslně? Že by se tu chystala nějaká odnož série, např. právě cílená na multiplayer (vzpomeňte třeba Metal Gear Online), zkrátka hra s mírně odlišným konceptem, rychle vybudovaná na již hotovém enginu a cílená na online trh, hra, která by zkrátila čekání na plnohodnotné singleplayerové dovršení celé trilogie?

Na investorské konferenci zaznělo ještě to, že UbiSoft se v nadcházejícím fiskálním roce hodlá více soustředit na hry pro Xbox 360 a PlayStation 3. Zda by to ale znamenalo např. to, že by ten příští multiplayerový Assassin's Creed nevyšel pro PC, lze odhadovat jen stěží. Rozhodně by to ale představovalo změnu oproti současnému obchodnímu modelu UbiSoftu, kdy áčkové hry vychází nejprve pro obě konzole a teprve s několikaměsíčním zpožděním míří na PC.

Update Potvrzeno, skutečně nepůjde o plnohodnotný třetí díl, nýbrž o jakousi mírnou nadstavbu nebo rozsáhlou epizodu dvojky. Podle nejnovějšího vyjádření UbiSoftu tento další Assassin's Creed "nebude přídavkem", ale samostatně spustitelným titulem, ve kterém se objeví i hrdina dvojky Ezio.

Read this next