Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Válka EA vs Activison v plném proudu

EA chce, aby CoD vyhnilo zevnitř.

Jelikož se blíží vydání Battlefield 3, ani se nelze divit, že válka mezi EA a Activision se bude neustále stupňovat. Šéf EA, John Riccitiello, například nedávno prohlásil, že chce, aby Call of Duty "vyhnilo zevnitř". Silná slova.

Řekl to v rozhovoru se serverem Industry Gamers, který začal ještě docela v poklidu. "Abych řekl pravdu, myslím si, že Modern Warfare bude dobrá hra. Myslím, že mi to divným způsobem začíná připomínat disneylandovou verzi válečné hry. Tak mi to připadá a pro takovou hru je tu určitě segment trhu."

Samozřejmě, Battlefield je ale podle něj lepší. "Naše hra je mnohem autentičtější. Spousta věcí v ní bude lepší - lepší světla, lepší fyzika, lepší animace, efekty, vozidla." A co se mu také nelíbí? Samozřejmě, Call of Duty Elite. "Zatím nevím, co přesně bude součástí Elite, ale podle toho, co jsem viděl, možná měli nechat Elite pod pokličkou a ukázat ho raději až poté, co jim vyjde Modern Warfare 3."

Podle jeho slov s CoD Elite přišli narychlo, aby měli něco navíc, když byly vidět záběry z MW3 vedle Battlefield 3. "Potřebovali říct něco navíc, když bylo jasné, že prezentace Battlefield 3 byla lepší než prezentace Modern Warfare 3. Vybrali si ale podle mě špatnou věc, ale do listopadu je ještě spousta času, takže mají prostor na nápravu."

Podle jeho slov také hráči, kteří na první pohled poznají rozdíl mezi dobrou a špatnou hrou, si raději koupí Battlefield 3, ale mainstreamu bude stačit MW3. "Otázkou tedy je, když naší hru si koupí opravdoví hráči a jejich hru si koupí masové publikum, kde se setkáváme? Jediné, co bych chtěl, je nechat je, ať jim ta série vyhnije zevnitř." Nevíme sice, co přesně to znamená, ale jedno je jisté. Válka EA vs Activision je tady a jen tak neskončí.

Read this next