Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Takhle blízko ještě Zaklínač 3 slavnému E3 2014 demu nikdy nebyl

Vyšel Super Turbo lighting Mod 2.0.

Včera vyšla nová verze 2.0 Super Turbo lighting modu, která hru Zaklínač 3 (Alza.cz) mění tak, aby měla grafiku jako ve známém demu z E3 2014. Resp. snaží se tehdejší vizuální podobě přiblížit, jak to jen jde.

Watch on YouTube

Upravuje tedy celkovou barevnou paletu, nasvícení každé oblasti, zvyšuje dohlednost do dálky, redukuje mlhu, mění nasvícení v cutscénách a interiérech, přináší některé speciální efekty a odlišný odraz vodní hladiny. Co se týče HW náročnosti, hovoří se o tom, že ztráta plynulosti je pouze minimální, alespoň ve 4K rozlišení na nadstandardní sestavě se SLI GTX 980 a procesorem i7-4790k.

"Po prvotním nadšení jsem nakonec první verzi tohoto módu, co prodlužuje dohlednost, přestal používat. Na některých místech hra podle mě ztratila atmosféru, jinde zase vypadala až tak velká dohledová vzdálenost divně. Zdá se, že verze 2.0 obě tyto věci napravuje - takhle blízko záběrům z roku 2013/2014 hra ještě nebyla," říká k tomu správce největší domácí fanstránky o Zaklínač 3, kde také naleznete návod k zprovoznění všeho.

Srovnávací obrázky - vlevo vždy vzhled finální hry od CD Projektu, vpravo s tímto nainstalovaným modem (více ve fóru):

Read this next