Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Take 2 okomentovali podzimní šance Red Dead Redemption 2

A co si myslí o Battle Royale?

K věci, která snad nikoho v branži nepotěšila - možná leda výrobce Far Cry 5, kterému se tak naskytla příležitost pro delší období slávy před reflektory - se vyjádřil šéf vydavatele Take 2 na noční finanční konferenci.

Proč je tedy Red Dead Redemption 2 (Alza.cz) neštastně odloženo z jara až na konec října? Strauss Zelnick to před akcionáři vysvětlil takto:

"Jsme sebevědomí v tom, že 26. října stihneme, bereme ho jako pevné datum. Předvánoční období pro nás může být opravdu silné a jsme z něj nadšeni. Ačkoli uznáváme, že na trhu může být větší konkurence, je to nyní mnohem více otevřené hřiště než před deseti lety."

Když se ho analytici optali na případné verze hry pro jiné platformy než PS4 a X1, odmítl odpovědět, což je pro PCčkáře pozitivem, protože jim nechtěl zbytečně lhát a jejich verzi do budoucna úplně nevyloučil.

Původní termín se prý nezvládl kvůli tomu, že Rockstar prostě potřebuje více času na vyladění a Take 2 "přirozeně byli pro toto rozhodnutí, protože se soustředí na vydání her až v moment, kdy dosáhnou perfektního stavu a jsou na maximu snah tvůrců".

Zelnick se jinak nechal slyšet s názorem na populární žánr Battle Royale. Prý ho považuje za zajímavý, ale nechce jen tupě kopírovat cizí nápady. Prý se udržují v obraze, co jejich konkurence dělá a co zákazníci chtějí, nicméně jejich cílem je být co nejvíce inovativní. Tituly, který jsou pouhými deriváty, prý nikdy nedosáhnou takového úspěchu jako ty, které prorazily cestičku tam, kde se to předem vůbec nečekalo - čili dle těchto slov to moc nevypadá, že by se potvrdil nedávný únik o údajném Battle Royale módu v RDR2.

"Vzpomeňte si na dobu před prvním Red Dead Redemption, všichni tvrdili, že westerny se nehodí pro hry a tehdy ukrutně dlouho žádná hra z Divokého západu nevznikla. Avšak Rockstar se chopil masivního kreativního risku a výsledek byl výjimečný," říká šéf Take 2.

Read this next