Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrci The Last of Us mluví o pokračování a reagují na výjimečnou známku 75%

Herní svět by prý pro něj byl zralý.

Jelikož se z téhle postapokalyptické akce klube jedna z nejvýše hodnocených her minimálně téhle generace (od nás 10/10, Metacritic průměr 96%, což je více než BioShock Infinite), její tvůrci z Naughty Dog logicky čelí dotazům o možném pokračování, ačkoli ještě do obchodů ani nepřišla jednička (až v pátek 14. června).

"Dommívám se, že tento herní svět je zralý na více příběhů. Dali jsme si s atmosférou tohoto světa opravdu hodně práce, zejména s událostmi na pozadí, které tam nadále zůstanou, protože o nich příběhy nejsou," řekl mozek studia Neil Druckmann pro oficiální blog PlayStation.

Pokud by ale pokračování The Last of Us nikdy nevzniklo, prý s tím nemá žádný problém, protože příběh, který chtěli odvyprávět, už odvyprávěli. Kreativní ředitel také zdůraznil, že cesta Joela a Ellie určitě skončí v této hře. Jak říká, byli velmi obezřetní na to, aby tuto dvojici definitivně uzavřeli a nenechali u nich žádná otevřená vrátka.

Jiní lidé z Naughty Dog se mezitím na Redditu vyjádřili k dosud nejnižšímu hodnocení, výjimečných 75 procent obdržených od Polygonu: "Text se mi líbil, recenzent zjevně byl emocionálně zasažen hrou, ale nebyla to pro něj zábava, některé události asi nezkousl a celkově to asi nebyl jeho šálek kávy. Možná očekával něco jiného, více vzrušujícího, ale lidská povaha prostě je strašidelná a taková epidemie v reálu nikdy nemůže být radostná. Každý má však právo na svůj názor a tak je to správně, i když to třeba můžeme slyšet neradi."

Taková reakce, kdy jsou grafici The Last of Us nad věcí, je určitě velice sympatická. Kontrastuje s běžnými komentáři vývojářů k nízkým hodnocením, kdy obvykle zpochybňují věrohodnost či zkušenosti recenzenta, hledají něco, na čem by ho nachytali, když si kritiku berou až přehnaně osobně.

Mimochodem, Eurogamer pro vás momentálně ve spolupráci se Sony připravuje soutěž, ve které budete moci získat mikiny a další jinak nesehnatelné předměty s motivem této PS3 hry, která bude mít české titulky.

Živá TV reklama

Read this next