Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ani invalidní vozík BJe ve Wolfenstein 2 nezastaví

O úvodní sekvenci.

Ze závěru minulého dílu je B.J. Blazkowicz poněkud pochroumaný. V prvních pasážích chystaného Wolfenstein 2: The New Colossus (Alza.cz) se tedy probudí na nemocničním lůžku, s krvavými šrámy a ne úplně fit. Ze strany tvůrců je sympatické, že ač jde jinak o neohroženého hrdinu, vykreslí ho zde i s jeho slabšími momenty. Sice je na tom fyzicky velmi špatně, ani tak se ale nehodlá vzdát nacistům a dokáže jim nakopat zadek:

Watch on YouTube

Úvod hry tedy zažijete z invalidního vozíku, ukazuje poslední oficiální video. Navzdory zhoršené mobilitě se však tahle pasáž nebude hrát zase tak odlišně od standardních stříleček. Jen prostě v pohledu z vlastních očí nevidíte jen zbraň, nýbrž i své nohy v županu, když sedíte na vozíku a pomalu se posouváte vpřed.

Jak to bude s úkroky do stran, tvůrci zatím nesdělili, jen řekli, že máte v podstatě stejnou svobodu, jako když stojíte na nohou. Souvisí to možná i s (logicky) koridorovým prostředím industriálně-vojenské základny, kde blikají evakuační výstrahy a oslňuje vás silné světlo z okolních chodeb.

Read this next