Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Časopis tvrdí, že 2. června odkryje PS5 hry

Zííííííííív...

Oficiální PlayStation magazín v aktuálním čísle přinesl celostránkovou upoutávku na to další, které vyjde 2. června.

Píše se tam, že tou dobou "začne nextgen" a že v daném čísle odkryje poslední hry mířící na PlayStation 5 a jak se hrají.

Pokud by to pocházelo od někoho renomovaného, bylo by to určitě zajímavé, leč... OPM nemá v tomto směru moc dobrou reputaci a v minulosti přinesl nepřesné informace nebo vábil falešně.

Od doby, kdy měl časopis uzávěrku a než se dostal do rukou čtenářů, se mohly plány Sony mnohokrát změnit, zvlášť v současné turbulentní době kvůli COVID-19, takže bychom to nebrali jako něco relevantního.

Možné je také to, že OPM hovoří jen o hrách typu GodFall či Quantum Error, které se jen za každou cenu snaží být těmi prvními odhalenými pro PS5, aby získaly mediální pozornost, aniž by třeba v reálu jejich tvůrci disponovali devkity či úzce spolupracovali se Sony. Tedy nikoli o velkých first-party PS5 exkluzivitách od Sony.

Na druhou stranu, červen vždy bývá měsícem, kdy se podzimní hity odhalují pravidelně, takže třeba to je od redaktorů časopisu jen takový zasvěcený odhad či tip, navzdory nekonání veletrhu E3.

Vyhlížet na základě této upoutávky květen a těšit se, že v tento měsíc musí Sony něco nutně oznámit pro PS5, by bylo dost naivní. I kvůli tomu, že setkání jejích šéfů nad finančními výsledky a plány proběhne až 19. května, což ale OPM v době přípravy této upoutávky nemohl vědět.

Read this next