Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oficiální odkrytí Crash Bandicoot 4 i s trailerem

Vypadá mnohem lépe, než se čekalo + obrázky, všechny detaily, dřívější termín.

UPDATE 2 - když nemůže nového Ratcheta pro PS5 překonat po technické stránce, kompenzuje to infantilností a roztomilostí, takže vlastně ani tolik nejde o konkurenci, byť to je stejný žánr. Dnes v podvečer odhalený Crash Bandicoot 4: It's About Time vypadá dle debutového traileru naprosto skvěle, mnohem lépe, než se očekávalo. Stejně jako u jiného esa od Activision (Tony Hawk remake) je dopředu jasné, že to na podzim bude bestseller. Navíc vyjde o týden dříve, než pravily úniky, a to 2. října pro PS4/X1 (logicky za plnou cenu 60 dolarů).

Watch on YouTube

Půjde o právoplatného nástupce původní trilogie a hrdina se prý vrátí ve vší parádě. Vývojáři z Toys for Bob se postarali, aby jádro zážitku zůstalo nezměněné, tedy intenzivní a bláznivá 3D plošinovka. Kvůli tomu oprášili staré PlayStationy a konzultovali vše s hardcore komunitou. Při zachování nostalgického pocitu chtějí oslovit jak minulé, současné i nové hráče aktualizovaným grafickým stylem, novými herními mechanismy a možností přepnout mezi Modern a Retro režimem. Ten první bude určen pro ty, kteří hledají oldschoolový styl, zatímco ten druhý vám toho méně odpustí, ale bude též těžký se naučit.

Máte počítat s většími krajinami, kde narazíte na určité body, v nichž se můžete vydat na vedlejší trasy do jakýchsi podlevelů. Prostředí mají být živá a hýřit pohybem či energií, kamkoli se podíváte. Vzhledem k takovým vibracím na obrazovce proto dostanete novou sadu hopsacích triků, jako je běhání po zdech, jízda na kolejích či houpání se na laně, abyste se dokázali dostat do každého tajného místa.

Novinkou ve čtvrtém dílu Crashe budou ty opravdu ty spekulované kvantové masky, což jsou čtyři strážci prostoru a času, tudíž dají postavám (Crash a Coco) schopnost upravit pravidla reality a překonat překážky novými vzrušujícími způsoby. V traileru výše vidíme zatím jen dvě masky, ty další budou odkryty později. Tvůrci také potvrdili, že to, co jste viděli v TV reklamě na PlayStation z listopadu 2019, skutečně bylo ono. Zatím víme o první masce Kupuna-Wa, která zpomalí čas a dovolí přesnější pohyb, a pak o druhé Ika Ika, která bude o hrátkách s gravitací a fyzikou. Výsledkem těchto nových schopností má být pestřejší paleta výzev a obtížnosti postupem hry. Níže další oficiální obrázky:

Původní zpráva - Netušíme, jestli ty úniky z minulého týdne (obrázky z traileru, krabička, puzzle poslaný redaktorům) byly chtěné nebo nechtěné. Každopádně za pár hodin už to bude úplně jedno.

Dnes v 17:00 dojde k oficiálnímu odhalení arkády Crash Bandicoot 4: It's About Time, která má dorazit 9. října pro PS4 a Xbox One.

Potvrdil to oficiální účet na Twitteru, který také slíbil, že to má být mnohem větší než to, co jsme se dozvěděli z úniků.

Že tato hra od Activision patří do AAA kategorie, je jasné například z pokrytí, které v rámci Summer Game Festu chystá moderátor Geoff Keighley. Dává to logiku, ostatně předešlá remasterovaná kompilace starých dílů patřila k nejvíce prodávaným titulům roku.

Živé vysílání s představením titulu sledujte na tomto linku:

Watch on YouTube

UPDATE - první oficiální obrázky:

Read this next