Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Eurogamer posílá na E3 největší českou výpravu

Za pár dnů to vypukne. Jaké pokrytí veletrhu plánujeme?

Slyšíte ten rachot? Bez obav, to jsou jen pilní dělníci dokončující expozice ve výstavních halách Convention Centre na veletrhu Electronic Entertainment Expo 2012, který již za pár dnů odstartuje v Los Angeles v srdci Kalifornie.

Touto nejvýznamnější událostí roku žije celý herní průmysl po několik měsíců, kdy se dočasně pozastavil vývoj většiny plných her kvůli přípravě E3 prezentací. Jsou nesmírně důležité, protože pokud svou kvalitou dokáží oslovit náročné až zmlsané kritiky a posléze donutit hráče k předobjednávce, mají de facto zaručen budoucí komerční úspěch, a naopak.

E3 2012 začne v pondělí 4. června a potrvá do čtvrtka 7. června.

Český Eurogamer bude mít v místě konání hned čtyři vlastní reportéry, což je největší výprava, jakou kdy domácí média na tento veletrh za oceán vyslala. A vzhledem k mnoha očekáváním od E3 se i tak budou muset otáčet, aby všechny dohodlé předváděčky stihli oběhat.

Náš tým se skládá z "E3 veterána" Miloše Bohoňka, šéfredaktora Honzy Doskočila, specialisty na Nintendo/WiiU Pavla Oreškiho a moderátorky Markéty Veselé, kterou asi znáte z podcastů nebo reportáží. Poučeni z loňska jsme se postarali o plnohodnotnou kameru (thx TV Nova), bydlení s rychlým internetem vyhrazeným jen pro sebe a v neposlední řadě o to, abychom do Ameriky nepřijeli zhola vyčerpaní z pre-E3 maratónu pouhých pár hodin před startem.

Z Prahy vás potom miliardou žhavých trailerů, galerií či zpravodajstvím z internetových zdrojů zaplaví Levis, Aleš Harazim a Michal Jonáš v úzké spolupráci s ostatními redakcemi celoevropské sítě. A jak přesně bude pokrytí E3 2012 na Eurogameru vypadat?

Největší výprava, jakou kdy domácí média na tento veletrh za oceán vyslala.

Eurogamer.cz

V pondělí 4.6. večer středoevropského času ho odpálí přímý přenos z konferencí Microsoftu a EA. V úterý 5.6. časně ráno na ně tradičně naváží konference Sony i UbiSoftu a sérii završí v úterý večer Nintendo, přičemž každé z nich se alespoň jeden z nás osobně zúčastní.

Ve středu začneme chrlit vlastní dojmy z jednotlivých prezentací za zavřenými dveřmi, jichž jsme vloni z výstavy ve dvou lidech sepsali desítky (viz Best of E3 2011). Opět můžete počítat s kontinuální reportáží s průběžnými zápisky reportérů a jejich zážitky z dějiště po celý týden, aktuálními videoblogy pro nasátí atmosféry, podcasty, fotkami, vyhlášení nejlepších her a plno jinými materiály.

Úvodní videoblog ze Zionu

Těšíme se na shledanou za pár dnů z Los Angeles!

Read this next