Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Na hudbě Crysis 2 se podílel Hans Zimmer

Skladatel Počátku a Temného rytíře.

Do videoher začínají čím dál tím více pronikat slavní hudební filmoví skladatelé. Poté, co se objevila zpráva, že hudbu k Mass Effect 3 bude skládat Clint Mansell (Rekviem za sen, Fontána, Černá labuť), se dnes objevila další zajímavá informace. Asi nejslavnější filmový skladatel Hans Zimmer spolupracuje na soundtracku ke hře Crysis 2.

Hans Zimmer "a jeho tým" spolupracoval s dosavadní skladatelskou dvojicí Borislavem Slavovem a Tilmanem Sillescu. Co znamená to "a jeho tým"? Hans Zimmer má totiž společnost, která skládá hudbu, což v praxi znamená, že na Crysis 2 se tak úplně nepodílel on, ale jeho lidé v čele s Lorne Balfeovou.

"Práce na Crysis 2 mě zaujala proto, s jakou vášní lidé z Cryteku k tomuto projektu přistupovali. Velmi atraktivní byl i svět, který ve hře vytvořili," uvedl Hans Zimmer. "Z výsledku naší spolupráce mám velikou radost."

Asi se ovšem nikdy nedozvíme, zda nějaký song na soundtracku skutečně složil on nebo jak moc se na oné hudbě podílel. Jisté je ale jedno - Hans Zimmer je v Hollywoodu považován za jednoho z nejlepších skladatelů, na kontě má také Oscara. Hudbu složil například k filmům Počátek, Temný rytíř, Lví král, Gladiátor a k řadě dalších.

Read this next