Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nové jednotky ve StarCraft II Heart of the Swarm

Připravte se na zcela nové taktiky a velké změny.

Jak je u Blizzardu zvykem, s datadiskem (či pokračáním chcete-li) Heart of the Swarm nedostaneme pouze novou příběhovou kampaň, ale také spousty změn v multiplayeru.

A to nejen úpravy starých jednotek, ale také několik nových jednotek, které řádně zamíchají naučenými taktikami a vnesou do bitev novou krev.

Terrani

Hellion bude mít bojový mód, kdy se transformuje jako Viking. Bude mít víc života, ale bude pomalejší. Dosah plamene bude výrazně kratší, ale zároveň mnohem širší a silnější.

Warhound bude jakousi menší a hbitější verzí těžkopádného Thora a bude efektivní především proti mechanickým jednotkám (Siege Tankům apod.). Útočit bude moci i na vzdušné jednotky a to s plošným útokem.

Shredder je robůtkem, který při rozložení způsobuje plošný útok v určitém okruhu. Útok ale okamžitě přestane, pokud do jeho okruhu vstoupí spřátelená jednotka.

Změn se také dočkal starý známý Thor, který byl posunut ještě více na pozdější fáze zápasů a nově budete moci mít pouze jednoho, podobně jako v případě Mothership u Protossů. Na druhou stranu mu byl zvýšen jak útok, tak životy.

Zergové

Viper je novou "kouzlící" jednotkou s detekcí, čímž nahradí Overseera. Má schopnosti jako Blinding Cloud, díky kterému se jednoduše prorazí bráněné pozice. Pomocí schopnosti Abduct pak bude moci Viper přitáhnout libovolnou jednotku k sobě - užitečné proti Siege Tankům či Colossům.

Swarm Host nemá sám o sobě žádný útok, ale když se zahrabe, začne okamžitě a nepřetržitě generovat malé jednotky, které ihned útočí.

Ze stávajících jednotek se změn dočká například Ultralisk, u kterého si vývojáři uvědomují jeho velikost a neohrabanost. Nově tak bude mít schopnost "Burrow charge", tedy jakýsi výpad ze zakopání, kdy se ponoří do země a v okamžiku se vykope o několik metrů dál.

Protossové

Tempest bude novou vlajkovou lodí Protossů a nahradí tak starého známého Carriera. Bude útočit pomocí plošeného poškození na jiné vzdušené jednotky. Útočit bude moci i na pozemní cíle, ale to už nebude mít plošné poškození.

Replicant je speciální jednotkou, která je schopna přeměny v jakoukoliv nemasivní jednotku, i jiné rasy. Dovolí tak Protossům využívat Siege Tanky, Infestory, či cokoliv jiného. Daní ovšem bude cena, která má být velmi vysoká.

Oracle je "kouzelnickou" jednotkou zaměřenou na raidování a "obtěžování" hráčů. Bude moci zneprovoznit nepřátelské budovy, nebo zabránit těžbě. Její schopnost Preordian vám umožní vidět jaké technologie a jednotky nepřítel staví. Oracle nahradí aktuální Mothership.

Spousty menších či větších změn ale postihnou téměř všechny stávající jednotky, ať už se jedná o pouhou úpravu statistik, nebo přidání nových schopností. Vývojáři ale pořád důrazně připomínají, že nic ze zatím oznámených změn není finální a všechno se může do vydání změnit.

Nové jednotky můžete vidět v akci na zbrusu novém videu z letošního BlizzConu:

StarCraft II Heart of the Swarm trailer z BlizzConu 2011.

Read this next