Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak si v recenzích vede Resistance 3

Jen velmi málo výtek.

A máme tu první várku recenzí sci-fi střílečky Resistance 3. Dle očekávání s vysokými známkami a jen občasnými výtkami, ale i na ty se podívejme. Připomeňme, že český Eurogamer svoji recenzi Resistance 3 otiskl již minulý týden. U našeho recenzenta Michala Jonáše hra získala skóre 7/10.

Podle recenzenta britského Eurogameru je Resistance 3 návratem k hrám, v nichž hrály prim sólové kampaně. Se strukturou připomínající postapokalyptický road film a silně poraženeckou atmosférou má hra žánrově blíž k hororu než sci-fi.

Navzdory nijak brilantní AI lze výběrem zbraně třeba překopat taktiku nepřítele nebo průběh jednotlivých bitev, ačkoliv třeba souboje s bossy (vždy s jednou konkrétní slabinou) nebo hledání audiologů (zábavné jen prvních pár minut) by si prý zasloužily lepší řešení. Zatímco kampaň jinak ubíhá bez problému, na MP si hráč zvyká hůře, říká Eurogamer, který hře udělil 8/10.

IGN, které šlo v hodnocení o jeden bodík výše, si pochvaluje báječné ovládání, pestrý arzenál zbraní i celkový tón hry, nejtemnější z celé série. Za celých deset hodin prý hra nenudí ani na chvilku a způsob, kterým autoři v celém příběhu udržili napětí a švih, je prý zcela výjimečný.

Také CVG si pochvaluje hezčí grafiku, neobyčejné zpracování při hraní ve 3D, obměněné modely zbraní a nejrůznější malé upgrady. I když i tady navzdory skóre 8,7/10 zazní výtka proti slabší AI.

Read this next