Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

XCOM: Enemy Unknown bude na PC podporovat mody

Bude mít u unikátní ovládání.

Jak se zdá, některé hry na PC mají pořád lepší péči, než konzolové tituly a jedním z nich bude také XCOM: Enemy Unknown.

PC Gamer byl na návštěvě u vývojářů Firaxis, kde se jich ptali, v čem bude PC verze odlišná od těch konzolových. Dozvěděli se, že PC verze bude podporovat fanouškovské mody a bude mít také interface přizpůsobený pro ovládání myší.

"Sice nebude modování podporováno hned během vydání, ale tato podpora je u her postavených na Unreal enginu jednoduchá," řekl hlavní designér Jake Solomon.

Civilizace 5 měla modovací nástroje a fanoušci jsou v této oblasti hodně aktivní. "Ve Firaxisu s tím máme zkušenosti a historii," dodal Solomon. "Chceme, aby na každé platformě byla ta hra uzpůsobená přesně pro ni."

Co se týče uzpůsobeného ovládání pro klávesnici a myš, mají na to vyhrazený celý jeden tým. "Máme jeden tým, který pracuje na interface pro PC," prozradil. Zatímco na konzoli postupně na gamepadu proklikáváte, na koho chcete útočit nebo kam se chcete přesunout, na PC samozřejmě půjde vybrat kýžené místo přímo myší.

Už dříve bylo odhaleno, že na XCOM: Enemy Unknown přímo spolupracuje slovutný Sid Meier, tvůrce série Civilization. Jake Solomon prozradil, že když mají nějaký problém, se kterým si nevědí rady, jdou za ním. Ostatně, je to šéf studia Firaxis.

Pětiminutové video ukazuje XCOM: Enemy Unknown

Read this next