Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Čeští "špióni" v řeckém vězení poprvé spatří své rodiny

Reportáž TV Nova i o kroku ministra Schwarzenberga.

TV Nova ve včerejších Televizních novinách odvysílala zajímavou reportáž o posledním vývoji v kauze vývojářů ArmA 3 obviněných řeckou prokuraturou ze špionáže vojenských základen, kvůli čemuž už skoro měsíc sedí ve vazbě.

Podle ní odletěli na ostrov Lesbos otcové obou zadržených mužů, aby jim tam dovezli osobní věci, hygienické potřeby, teplé oblečení, plastové příbory nebo dárky a speciální vzkazy od rodin v ČR. Malá dcerka Ivana Buchty totiž zrovna oslavila narozeniny a její otec je kvůli tomu nemohl strávit s ní.

Dosud měli členové rodin možnost mluvit s obviněnými pouze každý třetí den po telefonu a žádný z těchto hovorů nesměl trval déle než pár minut. A vzhledem k stále probíhající stávce řeckých soudců se asi v nejbližší době nedá čekat nějaký zvrat.

Jak uvádí TV Nova, zaměstnancům Bohemia Interactive se snaží pomoci i ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg, který na mítinku OSN o případu českých vězňů jednal se svým řeckým protějškem. "Řecký ministr zahraničí přislíbil, že se případem bude zabývat a pana ministra zpětně informovat," potvrdil diplomatické kroky české strany mluvčí ministerstva zahraničí Vít Kolář.

Na celou reportáž s fotkami z rodinných alb a rozhovory na pražském letišti se můžete podívat zde, pokud přežijete automaticky pouštěné nezapauzovatelné reklamy nad článkem TN.cz.

Read this next