Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámen příběhový přídavek pro Dishonored

Jeho první půlka The Knife of Dunwall + info, obrázky.

Jak včera Bethesda slíbila, ohlásila dnes v pořadí druhé stáhnutelné DLC pro Dishonored, které se nakonec jmenuje The Knife of Dunwall. Tuto oceňovanou stealth akci (9/10) od Arkane Studios z loňského podzimu obohatí v polovině dubna. Pro všechny verze hry vyjde naráz za 10 eur nebo 800 Microsoft bodů.

Podobně jako u Assassins Creed 3 půjde o jeden příběh rozprostřený do dvou postupně uvolněných přídavků, přičemž tím navazujícím, prý už posledním DLC, bude The Brigmore Witches neznámo kdy (odhadujeme květen).

Jak se vědělo dopředu, v The Knife of Dunwall se zhostíte role Dauda, legendárního zabijáka, který zavraždil císařovnu v úvodní cutscéně základní hry, navždy tím změnil tvář Dunwallu a teď hledá, jak se za svůj čin vykoupit.

Tato postava disponuje speciálními zbraněmi, výbavou a unikátními nadpřirozenými silami. Z nich oficiální popisek uvádí vyvolání pomocníků v boji, hledání skrytých run, učení se novým kombinacím sil včetně blinku nebo oslnění nepřátel, šokování olejovými minami či zasažení šipkami a explozivními blesky.

Na jeho cestě po dosud nenavštívených (Dudova tajná základna) nebo lehce pozměněných částech města se přidá k bandě loajálních žoldáků s názvem Whalers, kteří jdou po nějakých nových nepřátelích. Zažijete tak klíčové události z původního Dishonored z jiné perspektivy, přičemž i nadále záleží zvolený styl postupu jen na vašem rozhodnutí.

Dle všech informací tedy půjde o hutný přídavek, kterému by možná namísto umělého rozdělení slušelo jednorázové uvedení i do kamenných obchodů. Nepříjemné v té souvislosti je že čeští majitelé Dishonored CZ si nemohou žádný přídavek do této hry koupit ze Steamu, tak jako u všech ostatních her od Bethesdy. Cenegu jsme již včera požádali o vysvětlení, ale zatím na to nereagovala.

Read this next