Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

GTA: San Andreas jde ode dneška hrát i na mobilech a tabletech

iPhone 5 a iPad 4 či výš mají bonusové efekty + videa.

Bez nějakého předchozího avíza se včera večer nejprve na americkém AppStore objevila konverze klasiky Grand Theft Auto: San Andreas pro operační systém iOS. Dnes ráno už byla dostupná i na české verzi obchodu, kde stojí 6 eur, tedy 170 Kč.

Velikost hry od Rockstaru není nejmenší, připravte si přes 1,6 GB volného místa. Podporovanými zařízeními jsou: iPhone 4S/5/5S/5C, pátá generace iPod Touch, iPad 2/3/4/Air, iPad Mini a nový model Retina.

Ohlášeny jsou i verze pro Android a Windows Phone, ale jak už to tak v podobných případech bývá, ty se objeví až se zpožděním, někdy příští týden.

Watch on YouTube

GTA: San Andreas pro iOS se dá hrát za pomoci tří různých ovládacích schémat, která si navíc můžete přizpůsobit k obrazu svému, přičemž tlačítka se zobrazují jen v době, kdy je potřebujete. Podporovány jsou i připojitelné externí ovladače s nálepkou Made-for-iOS, s duálními analogovými sticky pro plné ovládání pohybu a kamery.

Jak se ví už z dřívějšího oznámení, grafika byla kompletně remasterovaná pro potřeby mobilů a tabletů, hezčí je nasvícení scén, barevná paleta i modely postav.

Navíc, kdo má iPhone 5 nebo iPad od čtvrté generace výš, dostane ještě speciální výhody, jako jsou dynamické detailní stíny a odlesky prostředí počítané v reálném čase. Uložené pozice se vám budou dávat do cloudu, tudíž členové Rockstar Social Clubu klidně mohou hrát na více iOS zařízeních současně (doma začít na iPadu, pokračovat na iPhone atd.).

Watch on YouTube

Read this next