Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč na E3 není The Last of Us 2?

+ nahrávka Uncharted 4 DLC.

Všichni včetně nás se domnívali, že si to Sony schovává až na úplný závěr konference. Jaké pak bylo zklamání, když se po Spider-manovi v hale rozsvítilo a davy se začaly zvedat ze sedaček (záznam).

Na otázku, proč The Last of Us 2 (Alza.cz) překvapivě na výstavě E3 absentuje, odpověděl kreativní šéf Naughty Dog, Neil Druckmann:

"Věřte mi, strašně rádi bychom vám ukázali něco dalšího z druhé cesty Ellie a Joela, ale rozhodli jsme se, že nebudeme odpoutávat pozornost od Uncharted 4: The Lost Legacy, tyto chvíle patří Chloe a Nadine."

Ze samostatně spustitelného rozšíření obou holek, plánovaného už na srpen (Alza.cz), jsme vedle příběhového traileru dodatečně dostali ještě 10 minut souvislého hraní:

Watch on YouTube

Šplhání po chrámech zarostlých džunglí v ní hodně připomíná odbočku Uncharted pro VITA, nebo chcete-li klasického Tomb Raidera. Pod hrdinkami se občas propadne tráva a sklouznou k řece, kde v klasické krycí střílečce (kryt ovšem dlouho nevydrží) pálí přes řeku na střílnu. Vedle prohledávání temných kobek ve stylu Indiana Jonese zavítáte i k vodopádům, kde se dá plížit vysoce vyrostlou vegetací namísto chůze po cestičce, než holky kooperativně přepadnou hlídače. Ač The Lost Legacy vypadá solidně, nemůžeme se zbavit pocitu, že oproti základní hře působí jako krok trochu zpět, co se týče epičnosti a rozsahu, ale džíp nemá chybět.

Read this next