Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Take 2: Do pěti až dvaceti let budou pouze digitální hry

Loot boxy prý nejsou gambling.

Prezident firmy, která stojí za GTA5, Mafii či Red Dead Redemption 2 (Alza.cz), učinil na konferenci "Credit Suisse 21st Annual Technology, Media and Telecom" dvě odvážná prohlášení, zachycená kolegy z GamesIndustry.biz.

Karl Slatoff z Take 2 se předně domnívá, že za pět až dvacet let odteď budou existovat pouze digitální verze her. Prý to bude asi později než za pět let a dříve než za dvacet let, ale nepochybně k tomu jednoho dne dojde a všechno tomu prý nasvědčuje.

"Přechod k digitálu probíhá svižněji, než si řada lidí malovala. Sony a Microsoft totiž odvedli skvělou práci s jejich online službami, když na Xbox Live a PlayStation Network nahnali spoustu lidí. Ten zbytek zákazníků, dosud věrný krabicovkám, tam migruje poměrně rychle, protože tyto platformy pro digitální distribuci jsou opravdu dobře navrženy a lidé je milují."

Na druhou stranu, prodejci krabicovek prý pro Take 2 stále představují důležité partnery a tvoří pořád většinu jejich byznysu. Firma se prý bude snažit o to, aby je nehodila přes palubu, nicméně jak dodává, není v její moci ovlivnit, co upřednostní zákazníci.

Watch on YouTube

Vyjádřil se také na kontroverzní téma tzv. loot boxů, které se řeší kvůli přítomnosti ve Star Wars Battlefront 2. Hra otravuje hráče požadavkem dalších drobných plateb, přestože za ni zaplatil plnou cenu a měla by již těchto věcí z Free-2-Play scény být zproštěna.

Prezident Take 2 si myslí, že se nejedná o gambling v pravém slova smyslu, tedy obdobu výherních automatů z Las Vegas. Je podle něj na orgánech, které vykonávají dohled, aby tak činili a případné nedostatky napravili. Nicméně z pohledu výrobců her jde jen o to, aby hráči podchytili a přinutili ho vrátit se ke hře zpět. Jen je prý samozřejmě nemohou k ničemu nutit násilím, záleží na tom, o jak kvalitní zážitek jde ve smyslu zábavy.

Read this next