Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Samurajskými filmy inspirovaný režim Ghost of Tsushima

Jak funguje a vznikl Kurosawa mód?

Nadcházející PS4 exkluzivita, jejíž recenze se objeví už 14. července, byla popsána jako taková milostný dopis legendárním samurajským filmům.

Studio Sucker Punch se totiž netají svou fascinací úžasnými filmy od japonských režisérů, jakými byli například Akira Kurosawa.

Přiznalo to v rozhovoru. Jason Connell a Nate Fox totiž měli vždy přání inspirovat se těmito filmy a hru v tomto stylu.

Právě proto je v Ghost of Tsushima přítomen speciální filtr, který neslouží jen jako perlička v Photo módu pro černobílé screenshoty, nýbrž dá se v něm i projít celá hra. Stane se proto autentickým interaktivním filmem a vzdá tak hold zmíněnému režisérovi.

Nezvyklé je, že tvůrci hry vše konzultovali a získali svolení od lidí, kteří se starají o dědictví Kurosawy po jeho smrti v roce 1998.

Poslali jim prý dříve pár vzorků hry s aktivovaným Kurosawa módem, za což od nich obdrželi tipy, jak zážitek vylepšit. Krom toho vývojáři ještě prošli několik dalších samurajských filmů, aby správně vyladili tóny a balancování barev.

Aby se na to hezky dívalo, režim byl vyztužen "větrem", přidal se efekt pro mírné zrnění obrazu a dokonce se upravily také zvuky, aby vše připomínalo to, co jste slyšeli ze starých televizí.

Watch on YouTube

Read this next