Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Na Mafia 1 remake dělá v Brně a Praze až 200 lidí

Insiderské drobky od bývalého zaměstnance 2K Czech.

Mafia: Definitive Edition, součást Mafia: Trilogy, je momentálně nejočekávanější hrou pro domácí hráče. Vídáme to z obrovského zájmu o každý materiál od 150 tisíc unikátních čtenářů českého Eurogameru měsíčně (poslední data Google Analytics s nárůstem za červen 2020) - viz návrat Marka Vašuta, naše preview či info o manuálním řazení aut.

Proto stojí za pozornost veškeré novinky, i ty drobné, jaké utrousil Martin Zavřel v posledním podcastu Zingu před pár dny. Řešil se tam zejména odklad vydání o měsíc na konec září či jestli se vůbec může vyplatit český dabing, zejména kvůli nákladnému testování všech jazykových verzí v centrále 2K v Las Vegas po dobu několika týdnů od desítek testerů.

Podle tohoto bývalého zaměstnance 2K Czech na Mafia 1 remake pracuje téměř 200 lidí ve větší pobočce studia Hangar 13 v Brně a v té menší v Praze. Čili početnější tým, než si dosud většina hráčů myslela, zajišťující jinak i technické záležitosti, filmečky či grafické podklady pro další tituly Take 2.

Remake se však nekutí jen v ČR, úzce spolupracují s americkým studiem Hangar 13. Například u Mafia 3 byl v Americe hlavní spisovatel nebo se tam chystaly jiné klíčové části, ale obrovská porce práce na hře se udělala tady.

"Předělávka první Mafie je trochu vymodlený projekt. Dlouhé roky se o tom interně mluvilo, že by to bylo super, hrozně jsme na tom chtěli dělat, ne někdo cizí, kdo se sérií nemá nic společného. Remake nebude v plné parádě jen o grafice či hratelnosti, ale i o vyprávění příběhu. V tzv. Media týmu složeném z animátorů či střihačů jsou dodnes lidé, kteří opravdu dělali jedničku a oni se samozřejmě od té doby zlepšovali. Podle mě je to hrozně poznat, i na Mafia 3, kde byly úžasné filmové scény, s výbornou dramaturgií, kamerou, nasvícením atd."

Nejnovější hry testujeme na výkonném počítači LYNX Grunex Super Gamer 2020.

Zavřel, který má stále ve studiu kontakty a není tedy úplně nezávislý, je proto přesvědčen, že vyprávění příběhu bude v remaku lepší, kvalitnější, dospělejší a modernější. Netýká se to prý jen filmečků - v českém studiu stále sedí spousta veteránů, jejichž rukopis je na celé trilogii znát.

Odsuzování, že Mafia 3 je tak strašně jiná kvůli přesunu vývoje do Ameriky, považuje za velmi nefér, stačí se prý podívat na závěrečné titulky s mnoha českými jmény. Někdejší asistent vývojářů z 2K Czech se ale dle vyjádření v podcastu bojí, že odklad Mafia 1 remaku na konec září není tím posledním.

Watch on YouTube

Read this next