Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Gabe Newell preferuje Xbox Series X nad PS5

Pročpak?

Kdepak, tohle není někdo, kdo by jen toužil po svém zviditelnění, jako někteří jiní "specialisté", co kritizují všechno možné nebo jdou proti proudu, aby na sebe upoutali pozornost.

Spoluzakladatel Valve uvízl od března dodnes na Novém Zélandu, což mu evidentně svědčí. Jel tam na dovolenou po dokončení Half-Life: Alyx a zastihly ho tam cestovní restrikce. Mimojiné tam vystoupil v televizi a pomohl uspořádat koncert místním přátelům za to, že ho tato země příjemně hostí.

Když se ho moderátoři The Project zeptali, jak vlastně vidí nadcházející nextgen bitvu mezi Microsoftem a Sony, ani vteřinu neváhal s odpovědí:

"Preferuji Xbox Series X nad PlayStation 5. Proč? Protože je prostě lepší!"

Watch on YouTube

Gabe Newell hned dodal, že na tyto dostihy nemá vsazeno, ale protože většinu vývoje dělají na osobních počítačích, z těchto dvou rivalů by rozhodně zvolil Xbox Series X.

Jeho názor patrně souvisí s tím, že konzole od Microsoftu je podobná PC, což je přívětivější prostředí pro studio typu Valve.

Co na to naopak žádný vliv mít nebude, je minulost Newella, který v Microsoftu kdysi pracoval. Ani jeho rozšiřující se partnerství se Steamem, kde postupem času vydává čím dál více titulů, které jsou propagovány na hlavní stránce výměnou za promo Steamu v xboxových streamech.

Read this next