Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaklínač 3 míří na nextgen konzole i PC s raytracingem

Potvrzeno oficiální cestou.

Bylo asi jen otázkou časou, než na tohle dojde. Jedna z nejpopulárnějších her na stávající generaci konzolí dle přání mnohých zavítá i na tu příští.

CD Projekt Red dnes oficiálně oznámil, že Zaklínač 3: Divoký hon vyjde v nových verzích pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a rovněž v takovém menším remasteru pro PC.

Půjde o kompletní edici se všemi přídavky a datadisky, ale přesné datum vydání zatím neznáme - na letošní Vánoce bychom si určitě nevsadili, to bude studio vytíženo jinými věcmi okolo Cyberpunk 2077. UPDATE - bylo stanoveno na 2021.

Zatím o PS5 a XSX verzích víme jen tolik, že budou podporovat raytracing a rychlejší načítání. Jistotou je také HDR na PC a "celá řada technických či vizuálních vylepšení". Podrobnosti o nich se dozvíme až časem.

Prodávány budou samostatně pro nové konzole i PC. Kdo už Zaklínače 3 vlastní z dřívějška na PS4, X1 či PC, dostane bezplatný upgrade bez jakýchkoli háčků či komplikací. Upgradovat bude dle komunitního manažera Marcina Momota možné zdarma jak z holé (základní) verze hry, tak z Complete Edition.

Read this next