Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rockstar odškodní za problémy s remastery původními verzemi GTA

+ žádá, ať neobtěžujete tvůrce + seznam oprav z patche.

Až po týdnu dorazila oficiální omluva za problémy okolo remasterů Grand Theft Auto, které komentátor Forbesu nazval mnohem větším průšvihem, než jakým byl před rokem Cyberpunk 2077.

Rockstar se na na svém webu vrátil k prý nečekaným technickým potížím provázejícím Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition. Neřešil tam, co za to může a jak to vzniklo, jestli ty nechtěně obsažené soubory, spíš se díval do budoucna.

"Víme, co tyto klasické GTA hry znamenají pro hráče z celého světa. Aktualizované verze však nevyšly ve stavu, které by splňovaly naše kvalitativní standardy. Proto máme plán, jak vyřešit technické nedostatky v každé z her, takže po jednotlivých updatech budou mít vyšší kvalitu, jakou si zaslouží," píše se tam.

V příštích dnech bude venku titulní update 1.02 pro Definitive edice her na všech platformách - tady už je seznam změn a oprav.

Jako odškodnění pak Rockstar poskytne všem, kteří si koupí remasterovanou kompilaci do 30. června 2022, zdarma balíček originálních PC verzí her Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City a Grand Theft Auto: San Andreas.

Najdou je v knihovně Rockstar Games Launcher (zatím neznámo, kdy přesně se tak stane), i protože tady stále panuje poptávka po původních verzích, které byly souběžně s uvedením předělávek odstraněny z obchodů.

Studio také poprosilo hráče, aby přestali otravovat členy vývojářského týmu z Rockstaru na sociálních sítích. Žádá, aby jim byl zachován respekt a slušnost, než se vypořádají s nedostatky okolo remasterů.

Read this next