Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Série Mafia se prodalo 5 milionů kusů

Kolik z toho tvoří druhý díl?

Americká finanční společnost Webdush Securities vypracovala pro Take 2 prezentaci, ze které jsme se vedle jejích silných stránek dozvěděli dosud nepublikovaná čísla. Mnoho čísel.

Podle ní se domácí série Mafia do poloviny února celkově prodalo téměř 5 milionů kusů. Dáme-li to do souvislostí s oficiální zprávou Take 2 z roku 2008, podle níž se prvního dílu Mafie prodaly 2 miliony kusů, vychází nám z toho, že loňská Mafie II je nyní na zhruba 3 milionech kusů.

Tento solidní úspěch kalí dvě fakta: zaprvé jde jako vždy jen o vyexpedované kusy do obchodů, jejichž zbytky se mohou vrátit nebo je Take 2 v případě zlevnění musí vydobropisovat prodejcům. Není jasné, kolik z těchto 3 milionů kusů se prodalo za plnou cenu a kolik až po slevě.

Zadruhé: matematiku zásadně kazí, že se do tohoto čísla pravděpodobně započítává i počet prodaných přídavků (aspoň to tak Take 2 dělají i u DLC či GOTY re-edice čtyřmilionových Borderlands). Tím, že datadisky byly tři, to může čísla pro sérii Mafia dost navyšovat, ale přitom byly za čtvrtinovou cenu co plná verze. Kolik z těch tří milionů Mafie II bylo prodáno digitální distribucí a kolik v krabicovch verzích, není známo.

Z dalších statistik od Take 2: Grand Theft Auto IV je na 20 milionech kusů (dotahuje San Andreas s 21,5 mil.), NBA 2K11 na 4 milionech, série Midnight Club na 18 milionech, Civilizace na 10 milionech, BioShock na 8 milionech a Max Payne na 7 milionech. Na kompletní prezentaci se mrkněte zde.

Read this next