Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Star Wars Jedi: Fallen Order v debutovém traileru + PREVIEW

S datem vydání, detaily a artworky.

Po dlouhé době konečně pořádná hra z prostředí Hvězdných válek, co nebyla zrušena a co není ryze multiplayerová.

Star Wars Jedi: Fallen Order (Xzone.cz) bylo před pár minutami oficiálně představeno Electronic Arts a jde bez debat o jeden z nejlepších letošních trailerů.

"Abyste přežili, musíte se řídit třemi pravidly. Nevybočovat z davu. Akceptovat svou minulost. A nevěřit nikomu. Spolehnout se jen na Sílu," praví vylekaný hrdina a máte pocit, jako byste sledovali nějaký napínavý film.

Tato singleplayerová, příběhová third-person akční adventura od studia Respawn (Apex Legends) vyjde 15. listopadu 2019 pro PC, PS4 a X1. Za objednávku obdržíte unikátní kosmetické záležitosti pro váš světelný meč a doprovod v podání drodia (BD-1) či tajemné postavy Cere. Deluxe edice přinese exkluzivní Directors Cut video za oponou a nějaké menší bonusy.

Výrobce v závěru preventivně varoval, že se nejedná o záběry z hraní, nýbrž jen o render z Unreal Engine (rozdíl oproti modifikovanému Source enginu z Apex Legends či Titanfall). Přesto je zhruba uprostřed traileru značně vidět skok z renderovaných sekvencí do hraní.

Není nouze o dramatické situace a přetahovačky s nepřáteli, což jsou Purge Troopers, speciálně vytrénovaní na Jedi. Když je někde detekují, jsou do dané oblasti vysláni, aby hlášení ověřili. Pokud je výsledek pozitivní, je zavolána Inkvizice, aby Jediho zlikvidovala.

Watch on YouTube

Co jsme se dále na Star Wars Celebration v Chicagu o Star Wars Jedi: Fallen Order dozvěděli?

Kutí ji veteráni, kteří mají za sebou Uncharted, Metal Gear či Batmana. Jedním z klíčových je Stig Asmussen (ex Sony Santa Monica), který dělal na God of War 3 a zastává roli ředitele tvůrců. Hra má celkem šest designérů vyprávění (pro srovnání, Prey mělo jen tři) a tím hlavním je Aaron Contreras (vedl i příběh v Mafia 3 či Far Cry 3). Hlavní designér bojů makal na God of War 3 a Ascension. Známý Chris Avellone (Kotor 2, Fallout 2, Fallout: New Vegas) se zase podílel na příběhu, postavách a filmečcích.

Podobu a hlas propůčil hlavní postavě (Cal Kestis) americký herec Cameron Monaghan (Gotham, Shameless). Ve hře se bude pokoušet vytvořet jakousi skupinu, která spolupracuje jako rodina.

Začnete coby bývalý Padawan po událostech Order 66 na zbrusu nové planetě Bracca (jedna z několika nových Star Wars lokací, co navštívíte), kde budete mít kontakt s droidy, známými tvářemi, různými Troopery a jinými postavami (např. Second Sister, elitní inkvizitor, který vás pronásleduje).

Ačkoli Cal absolvoval trénink rytířů Jedi (bude i ve hře), často si pomůže různými útoky a chvaty na blízko, aby utekl imperiální Inkvizici a naučil se schopnosti Síly. Součástí hry má být inovativní systém pro její použití a boj se světelným mečem (zahrnující údery, odrážení útoků a úskoky). Ten má mít nějaké tajemné kořeny a v průběhu hry se bude vyvíjet a měnit, stejně jako se později při hraní naučíte nové způsoby přesunu po mapách.

Slibována jsou prostředí jako lesy, skalnaté útesy a džungle. Máte v nich mít svobodu rozhodnutí, kam a kdy se vypravíte dále.

Jindy budete muset jako v plošinovce skákat či překonávat překážky řešením hádanek. Ve hře nebudou žádný multiplayer ani mikrotransakce. Nezbývá než doufat, aby si ji opravdu koupil (a nikoli jen půjčil či našel v bazaru) dostatek lidí, aby se tím prokázal zájem o tento typ příběhových singleplayerovek a aby pak EA nemohli říkat "Podívejte se, křiklouni na internetu nemají dostatečnou kupní sílu a takové ne-multiplayerové hry bez DLC a plateb nemá smysl dál vytvářet".

Oficiální artworky:

Read this next