Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak na startovní problémy Red Dead Redemption 2 PC?

Seznam těch nejčastějších a řešení.

Jako skoro každá větší hra, ani včerejší start PC konverze Red Dead Redemption 2 se neobešel bez některých porodních bolestí.

Na Redditu proto dnes zkompilovali seznam nejčastějších problémů a jejich řešení. Některé potíže lze vyřešit relativně snadno, v případě jiných patrně bude potřeba počkat na nějaký patch od Rockstaru.

Velký zájem hráčů zřejmě přetížil aplikaci Rockstar Launcher, takže někdy si aplikace myslí, že nevlastníte hru a vyžaduje aktivaci, i když jste si ji řádně zakoupili. Zde pomůže odhlášení a přihlášení. Vznikla už dokonce i aktualizace Launcheru, aby přestal odmítat spuštění hry či řádně dekompresoval pre-loadované soubory.

Někteří zažívají trhání a sekání hry, i když splňují HW požadavky. Těm se radí, ať změní grafické rozhraní (API) z Vulkan na DirectX 12, mají-li Nvidia kartu. Klasikou je aktualizace ovladačů (u Nvidia to je verze 441.12, u AMD verze 19.11.1), případně snížení kvality volumetrické mlhy a kvality vody v nastavení.

Někdy se prý stává, že je procesor PC přetížen, což opět vede k zadrhávání plynulosti: existuje na to neoficiální oprava s umělým omezením výkonu CPU o pár procent za pomoci aplikace BES.

Co zatím údajně nemá kloudné či prověřené řešení: nízká kvalita zvuku v PC verzi Red Dead Redemption 2, špatné zobrazování mapy a nekompletního rozhraní, nízký framerate v online režimu, chybová hláška o neočekávaných herních souborech, trhání v cutscénách či chybné renderování sněhu.

Při úplném pádu hry či benchmarku radí podpora Rockstaru tradiční postupy, jako vypnout antivirus, aktualizovat BIOS, updatovat Windows na nejnovější verzi atd.

Read this next