Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Slib jen 30 snímků za vteřinu v Xbox Series X verzi Assassins Creed Valhalla

UbiSoft o technikáliích.

Ptáte-li se nás, je to strašně divné vyjádření, které spíš ublíží, než prospěje. Jako by snad neprošlo přes PR manažera či interní schvalování?

Ale ověřovali jsme si, že to takto skutečně bylo řečeno (máme anglický originál), tzn. nebylo to ztraceno v překladu.

Primárně propagovaná Xbox Series X verze Assassins Creed Valhalla poběží aspoň minimálně v 30 snímcích za vteřinu. UbiSoft to dnes sdělil kolegům z portugalského Eurogameru.

Každý přitom automaticky předpokládal, že nextgen podoba hry na nové nabušené konzoli s jistotou pošlape v garantovaných 60 snímcích za vteřinu, což se dosud považovalo za jednu z výsad nextgenu. Zvlášť když Xbox Series X je marketingovým partnerem hry, v pořadu Inside Xbox byla exkluzivní ukázka právě z této verze a zatím se logicky mluví jen o ní (jelikož PS5 verzi zatím předvést nelze kvůli čekání na odhalení od Sony).

Vysvětlit to lze snad jen tím, že teď, pět měsíců před vydáním, ještě v Montrealu neproběhly optimalizace a může se to časem jedině zlepšit. Zajímavý je tento slib i z hlediska budoucích technických analýz plné verze, jestli tam framerate ve vypjatých scénách opravdu nikdy nespadne pod těch zmíněných 30fps.

Watch on YouTube

Zde citujeme kompletní vyjádření:

"UbiSoft byl vždy odhodlán prozkoumávat nové technologie a posouvat schopnosti nových konzolí, aby se hráčům dodal co nejvíce vtahující zážitek, jak to jen jde. Proto jsme nadšeni z těsné spolupráce s Microsoftem ohledně uvedení Assassins Creed Valhalla na Xbox Series X. Situace k dnešnímu dnu je taková, že můžeme ubezpečit o chodu hry minimálně v 30 FPS. Valhalla bude těžit z rychlejšího načítání, což dovolí hráčům naplno se ponořit do příběhu a herního světa bez jakýchkoli prodlev. Valhalla také nabídne vylepšenou grafiku, kterou umožnil Xbox Series X, a nemůžeme se dočkat, až uvidíte nádherný svět, který vytváříme, v rozlišení 4K. Více toho k tématu ukážeme a řekneme v blízké budoucnosti".

Read this next