Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Splinter Cell VR a Assassin VR mají být oznámeni dnes večer

Co k tomu zatím říká Facebook a Red Storm?

Zdá se, že noc ze středy na čtvrtek nebude patřit pouze PlayStation 5.

Svůj moment slávy se pokusí urvat také Facebook, který pořádá vlastní akci Facebook Connect od půl osmé večer španělského času, vyzradil tamní web.

Mají tam být představeny dvě zbrusu nové hry exkluzivně určené pro virtuální realitu Oculus ze slavných sérií Assassins Creed a Splinter Cell.

Poprvé se o nich mluvilo už loni o prázdninách, potud žádné překvapení, jen vývoj a příprava marketingových materiálů samozřejmě nějaký čas zabraly.

Tvorbu obou her mají mít na starosti Red Storm Entertainment a pomáhat jim prý mají pobočky Ubisoft Reflections, Ubisoft Düsseldorf a Ubisoft Mumbai.

"Vždy se snažíme o průzkum nových cest, kterak využít technologii pro vytvoření pamětihodných herních zážitků," uvedla Elizabeth Loverso z Red Stormu.

Nextgen hardware od Oculus prý umožní oživit světy Assassina a Sama Fishera novými způsoby pro všechny fanoušky. Prý půjde o vtahující a emocionální zábavu, jakou nenajdete nikde jinde.

Mike Verdu z Facebook Reality Labs k tomu dodal, že je jim potěšením spolupracovat s UbiSoftem na převedení zavedených AAA sérií do VR. Tak jako s každým takovým partnerem prý kutí inovativní typ obsahu. Hráči zde prý zažijí něco ze světů, které důvěrně znají a jsou pro ně zapáleni, ale dosud je navštívili jen ve 2D. Cílem budou dva tituly vhodné jak pro fandy sérií, tak pro nové publikum.

Read this next