Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA potvrdili přechod série FIFA na Free-2-Play

Chtějí dvojnásobný růst hráčů.

Co bylo v minulých dnech pouhou spekulací od insiderů, že od doby FIFA 23 se přejde na Free-2-Play, je nyní realitou - i když to tedy určitě není přímá reakce na eFootball od Konami, nýbrž dlouhodobé plány.

EA Sports chtějí v příštích pěti letech více než zdvojnásobit počet hráčů svých sportovních sérií. Tedy nejen fotbalu, amerického fotbalu či basketu.

Namísto stávajících 230 milionů sportovních hráčů by celkově rádi oslovili přes 500 milionů lidí. Řekl to generální manažer Daryl Holt pro Axios:

"Naše expanze zahrne nové obchodní modely i nové oblasti světa. Cílem je nabízet nepřetržitý přísán herního sportovního obsahu.

Součástí plánů EA Sports je i vzájemné propojení hráčů, prý takový sociální aspekt a sociální sítě přímo uvnitř těchto her.

Watch on YouTube

A co bude dál? Nezmění se třeba politika EA Sports ve světle současných trendů, kdy hráči navykli na Fortnite a nový obsah, ale nevyhlížejí Fortnite 2 - neseknou s pravidelnými novými ročníky fotbalu rok co rok?

Podle Holta v nejbližší době nehodlají přestat s vydáváním pravidelných edic her, ale zároveň myslí na posun k hrám coby službě. Stejně tak si prý uvědomují, že je pravidelnost v každém sportovním kalendáři, co se týče začátku lig atd.

"Zažíváme evoluci toho, co se děje v celé herní branži, různými cestami. To, jak přeměníme velký svět sportů do živé služby, to se teprve ukáže v budoucnosti," neurčitě prohlásil.

Read this next