Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fable III pro PC skoro až v létě

Nezapadne ve stínu Zaklínače 2?

Naposledy spatřeno v lednu, pohřešuje se. Tak by se dal definovat aktuální stav konverze RPG Fable III pro osobní počítače. Naposledy propíraný konec února se zjevně nerealizuje, Microsoft oficiálně stále mlčí ani nereaguje na pouhé odhady různých obchodů o březnu či dubnu.

Jak dnes zjistil Eurogamer, novým a definitivním termínem PC verze Fable III má být 17. květen 2011. Čili zpoždění oproti xboxovému originálu nebude v řádu pár měsíců, nýbrž o více než půl roku.

Obchody prý nejsou touto skutečností dvakrát nadšeny, protože přesně ve stejný den dorazí očekávaný Zaklínač 2. Existují tu obavy, aby hra od Lionheadu kvůli tomu nezapadla, zvlášť u nás, kde bude mít polské RPG velkou doprovodnou podporu při vydání. Nemluvě o přetlaku jiných RPG ve shodném období, jako budou Dungeon Siege III z konce května či Hunted ze začátku června.

Podle dobře informovaného Xzone stále platí, že hra bude mít překlad formou českých titulků a že má stát 999 Kč.

Třetí díl Fable pro PC o sobě dal vědět na lednovém veletrhu CES v Las Vegas (video). Zazněly tam veskrze tradiční sliby o vylepšené grafice (detailnější, ostřejší a barevnější textury) a přepracovaném ovládání na klávesnici, které prý redaktorům IGN dělalo problémy při míření.

Recenze xboxové verze z října 2010 je zde.

Read this next