Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Představení multiplayeru Uncharted 3

Zbrusu nová integrace Facebooku ve hře.

Už dříve jsme slyšeli tvůrce z Naughty Dog tvrdit, že se chtějí na multiplayer ve třetím Uncharted zaměřit mnohem víc, než dříve. A teď se o multiplayeru konečně rozpovídali. Ve zkratce si jej představte jako mix Call of Duty se singleplayerem typickým pro sérii Uncharted. Jak to funguje? Jednoduše. Z Call of Duty si bere multiplayer Uncharted 3 vzor ve spoustě boostů, perků, pokladů, odměn a dalších věcí a drobností, kterými si budete moci upravovat nejen vzhled vaší postavy.

Singleplayer typický pro Uncharted pak chtějí tvůrci do multiplayeru implementovat především skrze ony známé filmově epické momenty. Multiplayer v Uncharted 3 již nemá být obyčejnou statickou mapou, na které pobíhá a střílí pár hráčů. „Tentokrát budete moci přeskakovat mezi jedoucími náklaďáky, nebo zkusit naskočit do letadla, které se každou chvilkou vznese," prozradil spolu-prezident Naughty Dog, Christophe Balestra na nedávné novinářské prezentaci.

Jedním z nových módů, který si mohli novináři na prezentaci vyzkoušet, je Three Team Deathmatch. Jak už název napovídá, jedná se o tři týmy po dvou hráčích, kteří si jdou po krku. První ohlasy jsou přímo nadšené, Three Team Deathmatch přidává do hry taktický prvek a hraje se prý skvěle. Dalším, zatím známým módem je 5v5 Team Deathmatch. V multiplayeru má být limit deseti hráčů na mapu a nově půjde i sprintovat. Chybět nebude ani split screen a další multiplayerové módy mají být oznámeny v létě.

S velkým zaměřením na multiplayer je ale důležitý dobrý balanc, na který také v Naughty Dog myslí. Konkrétně pokud ve Three Team Deathmatchi bude nějaká dvojice prakticky neporazitelná, bude jim dočasně omezen respawn, nebo budou pro nepřítele na chvíli kompletně odhaleni na celé mapě. Když pak ve Three Team Deathmatchi zemřete, budete se moci oživit buď normálně, nebo přímo vedle vašeho parťáka, ovšem pokud nebude zrovna bojovat.

Ve hře pak bude implementován i Facebook a to poměrně netradičně. Na Facebook se budou moci hráči dívat pomocí PSN přímo ze hry. Odkud také budou moci psát statusy, nahrávat videa či obrázky. Prvních pět přátel, kterým se bude "líbit" váš Uncharted 3 příspěvek na Facebooku, může prý obdržet menší dárek přímo ve hře. Do hry můžete pozvat vaše přátele přímo přes Facebook, aniž byste museli znát jejich PSN ID.

Nemusíte se ale bát, že by hra sama publikovala nesmyslné statusy a spamovala tak vaši Facebook zeď. Vývojáři cílí především na sdílení obrázků a videí, které budete moci přímo ze hry nahrávat jak na Facebook, tak na YouTube. „Naším cílem je aby hráči spolu komunikovali pomocí Facebooku tak, jak spolu komunikují pomocí PSN. Můžete spolu mluvit a můžete je tak pozvat do party. Ikony vašich přátel pak budou jejich skutečné obličeje a jejich skutečná jména," řekl Balestra.

Nový multiplayerový trailer

A kdy si budete moci tuhle parádu vyzkoušet na vlastní kůži? Pokud si koupíte inFamous 2, nebo pokud máte zaplacený PS+, zakroužkujte si v kalendáři 28. června. Pro všechny ostatní pak začne multiplayerová beta 5. července.

Read this next