Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

O Black Ops je větší zájem než o MW2

Svědčí o tom množství předobjednávek.

Podle informací z různých obchodních sítí předobjednávky pro Call of Duty: Black Ops naskakují mnohem rychleji, než tomu bylo u předobjednávek Modern Warfare 2.

Tvrdí to i analytik Evan Wilson ze společnosti Pacific Crest, který si myslí, že Call of Duty: Black Ops by se mohlo během svátků prodat až 12 milionů kusů. Dříve se odhadovalo, že se prodá „pouze“ 10 milionů kusů.

Wilson změnil své predikce poté, co mluvil s obchodníky, kteří mu potvrdili zvýšenou koncentraci předobjednávek. Wilson ale dodává, že každý Call of Duty titul nejen že boří rekordy, má ale také tzv. „nohy“ – prodává se velmi dobře i dlouho po vydání.

Podle Wilsona ale Call of Duty: Black Ops nebude mít tak skvělé dlouhodobé prodeje jako mělo Modern Warfare 2, vzhledem ke „konkurenci, slabšímu marketingu a situaci v Infinity Ward.“

Call of Duty: Black Ops rozhodně začíná řádně zvyšovat očekávání hráčů a nejvyšší předobjednávky v celé sérii jsou toho důkazem. Výkonný ředitel Activisionu, Thomas Tippl, nedávno řekl, že morálka v Treyarchu už nemůže být vyšší a že jsou vývojáři ze hry neuvěřitelně nadšeni.

Možná se Black Ops podaří pokořit velikána Modern Warfare 2 a přestane se tak stále řešit, kdo že je A tým a kdo B tým. Call of Duty tituly od Treyarchu (třetí díl, World at War) byly vždy kvalitní hry, i když úrovně her od Infinity Ward nedosahovaly. Stejně tomu tak bylo i s prodeji, které byly skvělé, ale ne tak dobré, jako CoD od Infinity Ward.

V současné době se pracuje na několika Call of Duty titulech. Treyarch vyvíjí Black Ops, které vyjde letos v listopadu. Dalšími studii jsou Infinity Ward, kde se pracuje na Modern Warfare 3, studio Sledgehammer Games a začíná se šuškat i o studiu Raven Software, kteří aktuálně vydali Singularity.

Read this next