Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Stav prací na lokalizaci Mafie II

Překlad vytvoří znalec vybraný 2K Czech.

Do vydání Mafie II zbývají už jen necelé tři měsíce, pravděpodobně vyjde na konci května. Nejvyšší čas, aby se Cenega Czech naplno pustila do lokalizace PC verze, aby hra v češtině stihla vyjít ve stejný den co ta anglická. Jinak hrozí průšvih jako u BioShocku 2 (čeština na poslední chvíli zrušena) nebo Risen (čeština zpožděna), který by v případě zrovna Mafie II byl velmi nemilý.

Fanouškovská stránka Mafia.Czech-Games.net z Cenegy dostala, jaký je aktuální stav prací.

"Mafia II je nyní ve stádiu překladu, který by měl být dokončen již velmi brzy. Následně spustíme dabing (v horizontu cca 7-14 dní)," uvedl zástupce Cenegy pro fanstránku. Podrobnosti o hereckém obsazení a ukázky má přinést až tisková zpráva.

Podle zjištění Eurogamer.cz byl na překlad Mafie II najatý člověk, kterého určili samotní brněnští vývojáři z 2K Czech. Má to být někdo, kdo příběh celé hry velmi dobře zná. 2K Czech po něm překlad ještě zkontrolují a pak pošlou do Cenegy. Takže by v tomto směru neměly nastat žádné komplikace jako u některých jiných lokalizací z poslední doby (Mass Effect 2).

Naše nejčerstvější informace z dnešního večera pak hovoří o tom, že první část překladu Mafie II už je hotova a začíná se zpracovávat v Ceneze. Pro pořádek zopakujme, že lokalizována bude jen PC verze, protože překlad té konzolové centrála 2K neschválila.

Read this next