If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

LEGO Star Wars III fotoseriálová

Připoutejte se do sedaček, odlétáme na pouť galaxií!

LEGO hry od vývojářského studia Traveller's Tales jsou jednou z mála jistot v současném herním světě. Jejich jednotlivé kousky si drží konstantní kvalitu a nabízejí dobrý kompromis mezi dětskou hrou a oddychovým humorem pro dospělé.

Jejich již třetí příběh zařazený do období Hvězdných válek tentokrát neparoduje žádný z filmových trháků, nýbrž animovaný seriál The Clone Wars, který jsem na rozdíl od filmové ságy neviděl.

Znalost sérií tohoto tři roky starého sci-fi je pro hraní jistě výhodou. V mnoha scénách se vesele vzpomíná na známé zvraty či zápletky a neznalým divákům asi stavebnicová videa tolik neřeknou.

Pobavíte se však dobře i bez zkušeností se seriálem a celá řada známých postaviček a působivých lokací se spolehlivě postará o zábavu. Připoutejte se tedy do sedaček, odlétáme na pouť galaxií!

Videosekvence mají již tradičně skvělou kvalitu, jsou dynamické i vtipné a fanoušci Hvězdných válek si skeče budou užívat.
Automobily a jiné mašiny jsou vítanými společníky a jejich používáním nabýváte proti haldám nepřátel okamžitou převahu.
Od minula se výrazně zvýšila velikost herních bojišť a s podobnými stroji si tentokrát zařádíte na minimálně třikrát větších herních mapách.
V kombinaci tří či čtyř hrdinů budete čelit skutečně velkému množství nepřátelských pěšáků. Boje jsou snadné a později spíše nudí, ale vypadají vskutku efektně.
Nejen Obi-wan s Anakinem Skywalkerem sbírají hromady lego penízků. Jejich nasbírané množství se vám však zhodnocuje jen okrajově a má spíše bonusovou roli.
Bossů je ve hře fůra. Rozličnost jejich likvidací však není přímo úměrná jejich hrozivému designu a velikosti. Příkladem budiž třeba tento pavouček.
Některé hádanky se dají vyřešit jen dovedností či vlastností jedné z postav. Klony s bazukami spolehlivě splní demoliční práci.
Světelné meče hrají prim. Při pohybu hrou jsou příjemnější, než alternativa v podobě palných zbraní a dobře se s nimi likvidují nepřátelé i okolí.
Překvapivě do sytosti si užijete přestřelek ve vzduchu. Prostor na ně je sice velmi omezený, ale přinášejí vítané osvěžení od pozemských mlátiček.
Na své vesmírné lodi si můžete mezi misemi vcelku svobodně volit. Dějové linie nabízejí přinejmenším tři další alternativy.
Mise, ve kterých se v malých plavidlech musíte přesouvat po obrovské vesmírné lodi a zodpovědně bojkotovat její funkce, patří k vrcholům hry.
Plošinové pasáže s propastmi jsou tradičně hůře ovladatelné kvůli nepřesné kameře. Ještě štěstí, že se ve hře v podstatě nedá zemřít.
Vítané osvěžení po chromově zbarvených zákoutích je i několik misí odehrávajících se v džungli. Autoři se sympaticky snaží o různorodost lokací.
Akční mezihry působí spíše úsměvně a s trochou snahy by je zvládnul zahrát i cvičený pes. Klasické herní klišé - střílení ze vzdušných kulometů - se však podařilo zparodovat dobře.
Z protivníků pochopitelně neteče krev, ale v detailech si užijete jejich rozpadání se na klasické lego součástky. Děti budou u podobných maličkostí hýkat nadšením.
Hra se dotýká i hranic real-time strategie, to když musíte osvobozovat jednotlivé zóny od nepřátel a na vybojovaných místech stavět nové budovy.
Obtížnost hádanek sice není nijak závratná, avšak místy se na řešení rébusů hodí spíše metoda pokus-omyl. Menší nápověda pro nezkušené hráče by se hodila.
Pokud bych měl zvolit nejpamátnější scénu hry, byl by to jistě tento střet Klonu s kulometem s nekonečným zástupem ozbrojených legáčků.
Videím znovu nechybí humor a filmový střih, avšak v poměru s herní dobou jsou na můj vkus až příliš dlouhá.

VERDIKT: I přes kvalitní zpracování a znatelný technický pokrok jsou The Clone Wars hratelnostně o pořádný schod pod skvělým LEGO Harry Potter. Počtvrté už bych s Yodou a světelným mečem z plastu probíhat vesmírnou stavebnicí nechtěl. Zde je již veškerý kostičkový adrenalin vytěžen a snad nám jej zanedlouho do žil dostane kapitán Jack Sparrow.

6 / 10

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Find out how we conduct our reviews by reading our review policy.

In this article

LEGO Star Wars III: The Clone Wars

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii, PSP, PC, Nintendo 3DS, Nintendo DS

Related topics
About the Author

Daniel Krásný

Contributor

Comments