Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odklad Metro Exodus na 2019

Smutné, leč předpokládatelné.

Když máte vyjít za pár měsíců, ale je hotové jen technologické demo pro GDC (nebo s ním ztratíte zbytečně moc času, který pak chybí jinde), zatímco by už správně měly být připraveny kompletní konzolové verze na několikaměsíční certifikaci u Sony a Microsoftu, tak to prostě nejde dohromady.

Očekávaná FPS Metro Exodus (Alza.cz) tedy bohužel nevyjde letos na podzim, jak měla, nýbrž nejdříve v 1. čtvrtletí 2019.

Oznámil to dnes její vydavatel THQ Nordic ve fiskálních výsledcích, aniž by uvedl přesné důvody. Stejně tak tam nezmínil přesnější termíny Biomutant a Darksiders 3, čili jsou ještě daleko.

Pro Metro Exodus, i pro všechny subjekty na herním trhu, je vlastně tenhle skluz docela vítaný, protože podzim začíná být přeplněný kvůli Red Dead Redemption 2, Battlefieldu, Call of Duty či Shadow of the Tomb Raider. Pokud se hra (bude v ní čeština) objeví mimo hlavní sezónu, třeba v únoru, může ji to jedině prospět.

Jak víme z preview, její dodělání bude znamenat ještě nepochybně hodně práce, když se odehrává v několika odlišných prostředích v různých ročních obdobích.

Watch on YouTube

Read this next