Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Průměrné hodnocení Cyberpunk 2077 kleslo jen na 52 procent, ale Dan Vávra ho chválí

Metacritic totiž rozlišuje verze.

Jestli tahle aféra okolo Cyberpunk 2077 bude do budoucna v něčem hernímu průmyslu prospěšná, tak to může být serióznější komunikace výrobců ohledně toho, jaký zážitek dostanete od které verze hry a na jakou se právě díváte v traileru.

V tomto kontextu je pozitivem, že agregát Metacritic i přední magazíny ve světě rozlišují, o recenzi které verze hry se jednalo. Zákazníci tak mohou snáze pochopit, na čem to je průšvih a na čem to je hit, přestože název je na všech platformách shodný, aneb tradiční problém při přechodu z jedné generace na druhou.

Průměrné hodnocení PC verze Cyberpunk 2077 oproti stavu před pár týdny kleslo o několik procentních bodů na 87. Je to nepochybně tím, že se publikovalo více recenzí prodejní verze, které už nebyly tak shovívavé - nevěřily slibům CD Projektu Red o opravě něčeho v Day 1 či příštím patchi, na rozdíl od některých mírnějších recenzentů s přístupem k review-verzi v předstihu.

Kde je to ale zlé, je průměrné hodnocení konzolovek na Metacritic, které momentálně činí jen 52 procent na PS4 a 55 procent na Xbox One.

"Pomohly" tomu i verdikty od IGN se 40%, kde říkají, že nejlepší je se hře zatím úplně vyhnout, než budou příšerné problémy vyřešeny - protože když to funguje, je to fantastické RPG. Nebo pouhých 30% od polského Gry-Online, dle nichž to je na PS4 úplná katastrofa, co se nikdy neměla stát. Jediným pozitivem PS4 hry je prý to, že se dá dohrát, když budete mít štěstí a trpělivost. Zapomínat by se ale prý nemělo, že pod tím nánosem bahna a chyb se skrývá excelentní hra.

A přesně v tomto duchu se nese chvála od Dana Vávry, tvůrce Kingdom Come a první Mafie, který na Twitteru pogratuloval celému týmu CD Projekt Red.

Prý Cyberpunk 2077 už stihl dohrát a kromě pomalého startu má jít o mistrovské dílo. Příběh má být dle něj úžasný a vizuály neuvěřitelné. Pro Vávru to je nejlepší hra za poslední dva roky.

Read this next