If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Assassin's Creed: Brotherhood multiplayer

Úsměvné historky z onlinu.

Aktuální Brotherhood přinesl jako největší novinku do série Assassin's Creed online multiplayer. Ten je vskutku zajímavě řešen, když využívá konceptu vražd tolik oblíbeného ze singleplayerové části hry. Hromadná hra sice neohromí pouhými dvěma režimy a jejich variacemi, ale zase to vynahrazuje zcela odlišnou hratelností a zkušeností oproti zažitým multiplayerovým titulům.

Oproti singlu se vlastně vaše úloha nijak nemění, i zde jste především vrahem, jenž číhá a stopuje svoji oběť, tedy jiného hráče, kterého vám hra vybere. Jenže zároveň jste také lovnou zvěří, protože úplně stejně po vás jde zase někdo jiný. Vy tak dostanete jedinou indícii v podobě obrázku typu postavy vaší oběti. Načež s pomocí kompasu, jenž ve výseči, jak se k ní blížíte, zpřesňuje její místo, ji musíte správně lokalizovat a zavraždit.

A to není nic jednoduchého, protože všechny postavy v multiplayeru nejsou ve světě unikátní. Takže vaše oběť vypadá lautr totožně, jako časté skupinky zdejších NPC obyvatel. A stejně váš lovec zase zapadá do skládanky herní komunity tím, že vypadá na chlup stejně jako každý druhý šlechtic v okolí, což jen znásobuje vaši paranoiu, že se vás snaží zabít naprosto celý národ. A to je právě na multiplayeru Brotherhoodu to nejlepší!

Předně si můžete vybrat ze sedmnácti různorodých postaviček, které jsou z části převzaté z obyvatel singleplayerové kampaně. Však na kata, mnicha, kurtizánu, nebo felčara narazíte i tam, ale ještě se na scéně objeví třeba harlekýn (klaun), úředník, nebo holič. Každý charakter používá jiné zbraně a jiné techniky vraždění, které se ale při exekuci vždy smrsknou na útok jediným tlačítkem. Všechny charaktery ale od začátku nejsou přístupné, nové se odemykají dosažením vyšších levelů za vaše úspěchy v boji.

Krvavé divadlo se pak hraje na osmičce výřezů z lokací posledních dvou dílů, tedy nejen takového Říma, ale i Florencie, Benátek, nebo Forli. Některé mapy jsou hodně stísněné, jako např. okolí kostela Gandolfo, jiné jsou trochu volnější, ale vždy je zóna hraní nutně střídmá, protože jinak byste se naháněli hodiny a hodiny všude možně a nikdo by na nikoho ani nenarazil.

Trailer z multiplayeru

Jako nováčci možná vezmete zavděk úvodní tutoriálovou misí, která vám na třech vraždách ukáže základní aspekty hry, stejně jako podrobným in-game manuálem, jenž již vysvětluje každičkou podrobnost multiplayeru Brotherhoodu. Pak už se můžete směle vrhnout do lovení a utíkání, však to není nic těžkého a o zábavu tu nouze rozhodně není.

Já si tak dostupné postavičky střídám, pro začátek jsem si vybral šlechtice, který je více nenápadný, než takový barevný harlekýn. Ono se mi osvědčilo vždy volit barevně i vizáží obyčejnou a nenápadnou postavu, protože ty se hlavně zezadu těžko odlišují a hledají v davu lidí, kterých je herní svět plný. Hra vám hned naservíruje vaši oběť a vy tak jdete do akce. No jdete, vy můžete i sprintovat, lézt po domech a vůbec se hbitě pohybovat, ale tím na sebe také upozorníte svého lovce.

Hra, co se skrývání a nenápadnosti týká, nabízí poměrně dost technik, jak se trochu maskovat. Však už taková chůze napodobující NPC obyvatele není k zahození, stejně jako usednutí na lavičku. Mně se dobře osvědčilo třeba i takové chvilkové chození do zdi. Už jsem měl kudlu skoro za krkem a po tom, co jsem začal líbat sgrafito na blízkém domě, se můj honič, jak jsem si je soukromě pokřtil, zarazil a kuchnul hned vedle odcházejícího milostpána, jenž měl stejný ohoz jako já.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Find out how we conduct our reviews by reading our review policy.

In this article

Assassin's Creed: Brotherhood

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Michal Jonáš

Contributor

Comments