Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Šéf CD Projektu Red olajkoval kritiku Sony za odstranění Cyberpunk 2077

Jak to tedy bylo?

Dosud to bylo prezentováno tak, že k tomu pátečnímu odstranění Cyberpunk 2077 z PlayStation Store došlo po jednání mezi Sony a polským studiem.

Ale jak už naznačovaly různé úniky a zvěsti, patrně byla skutečnost někde trochu jinde. A nejspíš prostě majitel platformy PlayStation rozhodl o tomto zásadním kroku proti vůli výrobce hry, který kvůli tomu může čelit dalším potížím od akcionářů.

Vyplývá to z chování šéfa CD Projektu Red, kterým je Adam Badowski. Koncem minulého týdne zřejmě neudržel nervy na uzdě a na svém osobním účtu na Twitteru olajkoval několik příspěvků, které krok Sony kritizovaly.

Líbil se mu třeba něčí příspěvek, který označil zastavení prodeje hry na PS4 a PS5 za neuvěřitelné, protože hra funguje a je skvělá. Dotyčný se ptal, proč Sony nepočká na patche.

Dále se Badowskimu zamlouval tweet, kde se někdo ptal, proč Sony nepostupovala stejně v případě ne úplně hladkého startu Marvel's Avengers v září, který prý byl horší než Cyberpunk 2077. Jeho pochvalu zasloužila i slova, že odstranění hry z obchodu je reakcí na pár naštvaných příspěvků o politice pro vracení peněz.

A konečně poslední příspěvek, který sklidil kladnou reakci od šéfa CD Projektu Red, vyzval ostatní, ať nežádají o vrácení peněz, protože tvůrci určitě chyby opraví, stačí se prý podívat na to, jak nyní vypadá Zaklínač.

Nyní Badowski už tyto lajky raději dal pryč, aby nevyvolával vášně, ale média si toho všimla a zdokumentovala to na screenshotu.

Zajímavý názor přinesl zakladatel vydavatele No More Robots, podle nějž asi Sony musela reagovat na to, že polské studio dříve veřejně nabádalo hráče k tomu, aby se obrátili na Sony s žádostí o vrácení peněz. To je prý výslovně proti její politice a nesmí to nikdo dělat, prý ji to velmi naštvalo. Z toho důvodu prý nebyly dány z PS Store pryč ani hry, které byly více zabugované než Cyberpunk 2077.

Read this next