Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Operace Loděnice do War Thunder

Nové stroje do F2P onlinovky.

Nový event dovoluje hráčům získání vzácné vojenské techniky, stačí si dobře vést v bitvě.

Společnost Gaijin Entertainment oznamuje začátek události Operace Loděnice ve vojenské online akční hře War Thunder. Účastníci mají možnost získat čtyři vzácné stroje - obrněný člun MBK-161, samohybné dělo VT 1-2, těžkou stíhačku Whirlwind P.9 a vrtulník H-34.

Tou nejzajímavější cenou je experimentální samohybné dělo VT 1-2 vyvinuté v Německu počátkem 70. let minulého století v programu, který měl najít náhradu za tradiční tanky. VT1-2 je vyzbrojený dvojicí silných 120mm děl, které nemají žádný horizontální posun - toho se dosáhne natáčením celého podvozku vozidla. Stejně jako tomu bylo u prototypu, i ve hře je VT1-2 vymodelován bez pancéřové oceli, takže se jeho hráči musí spoléhat hlavně na jeho palebnou sílu a mobilitu.

Watch on YouTube

Během Operace Loděnice hráči získávají materiály a plány nutné k sestavení součástí obrněného člunu, ze kterých se pak smontuje celé plavidlo. Za dokončený člun MBK-161 získají hráči poukázky, které lze vyměnit za jiný eventový stroj, případně ho prodat na Trhu. Pro přístup k VT 1-2 a H-34 musí hráči sbírat i tankové plány.

K co nejrychlejšímu získání nové bojové techniky vedou dvě cesty: za první místo v týmu v bitvě získá daný hráč další odměny, případné chybějící předměty lze nakoupit na tržišti.

Read this next