Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ve War Thunder začíná Operace L.É.T.O.

Událost do konce srpna s novými stroji.

Společnost Gaijin Entertainment oznamuje začátek události Operace L.É.T.O. ve War Thunder. Do 31. srpna mohou hráči plněním úkolů v bitvách získat šestici nových a exkluzivních bojových strojů: hydroplán Ar 196 A-3, tank Infanterikanonvagn 73, dělový člun Freccia P-493, proudovou stíhačka F11F-1 Tiger, tank Leopard C2A1, lehký křižník "Maxim Gorkij" a dále kamufláže a emblémy. Všechny nové stroje reprezentují různé národy a stupně technické pokročilosti.

F11F-1 Tiger je americká palubní stíhačka vyvinutá v 50. letech pro potřeby amerického námořnictva, ze které se stalo jedno z prvních nadzvukových letadel v její výzbroji. Dlouho v ní ale nevydrželo, protože se záhy začaly objevovat novější a rychlejší proudové stroje, které Tigery rychle nahradily. Stroje byly po dlouhou dobu využívány aerobatickým týmem US Navy - Blue Angels.

Maxim Gorkij je sovětský lehký křižník třídy Kirov se silnější protiletadlovou výzbrojí. Během druhé světové války se zúčastnil obrany Leningradu. Leopard C2A1 je modifikace německého bitevního tanku Leopard 1 pro potřeby kanadské armády, která si prošla zkouškou bojem v Afghánistánu. Je vybaven kompozitním pancéřováním MEXAS, které mělo za cíl zvýšit ochranu zejména před pěchotními protitankovými zbraněmi. Infanterikanonvagn 73 - švédské samohybné vozidlo pro podporu pěchoty vzniklo v 50. letech přestavbou stávajících středních tanků Strv m/42.

Dělový člun Freccia sloužil v italském námořnictvu mezi lety 1965 až 1985 a byl postaven jako modulární plavidlo, schopné jednoduše měnit typ použité výzbroje. Ve War Thunder je Freccia prezentována ve formě dělového člunu vyzbrojeného třemi 40mm autokanóny Bofors, které lze použít proti plavidlům i letadlům, případně lze jeden kanón vyměnit za dvojici torpéd.

Německý hydroplán Ar 196 A-3, jeden z nejlepších námořních průzkumných letounů historie, přezdívaný "oči Kriegsmarine"! Letadlo je vyzbrojeno párem 20mm kanónů MG FF a kulometem puškové ráže MG 17 a také může pod křídly nést dvě 50kg pumy. Toto krásné letadlo vytvořili dva hráči War Thunderu / služby WT.Live: Vitalij "NovA29R" Vostokov pracoval na modelu letounu a Daniil "Joy_Division__" Zajcev vytvořil jeho kokpit.

K účasti v Operaci L.É.T.O. a přístupu k exkluzivní bojové technice stačí hráčům hrát klasické náhodné bitvy, ve kterých se během eventu dají získat vyznamenání ve formě "hvězd" pro tankisty, piloty, respektive kapitány, které následně odemykají odměny ve formě emblémů, kamufláží a zmíněných strojů. Odemknutá bojová technika Ar 196 A-3, Infanterikanonvagn 73 a Freccia P-493 jsou automaticky přiřazeny na hráčské účty, zatímco F11F-1 Tiger, Leopard C2A1 a "Maxim Gorkij" jsou hráčům přidělovány ve formě kupónů, které lze vyměnit za daný stroj, případně je prodat ostatním hráčům na Gaijin Marketu. Více na homepage.

Read this next